Grčka i njen ekonomski razvoj tokom pandemije - primer za...

Dodatna finansijska pomoć iz bratskih zemalja dovešće do toga da Grčka postane pravi šampion ekonomskog rasta u Evropi 2021. godine. Potencijal zemlje je ogroman, a kompetentno upravljanje finansijama može biti primer drugima.

Detaljnije

Ulaganje u luksuzne nekretnine na Kipru sada je isplativije...

Ulaganje u luksuzne nekretnine na Kipru sada je isplativije nego ikad. Na ostrvu je u toku aktivna izgradnja. U vremenima krize nekretnine se mogu kupiti po prilično konkurentnim cenama. Takva ulaganja mogu pomoći u zaštiti kapitala od inflacije i mnogo su sigurnija od ulaganja u masovno tržište nekretnina.

Detaljnije

Zašto je Grčka savršeno mesto za kupovinu nekretnine

Čoveka ravnodušnog prema drevnoj kulturi neće impresionirati činjenica da je ovo rodno mesto Platona, Sokrata, Perikla; da je na svakom koraku moguće videti ruševine drevnih hramova i gradova. Ovo svakako jeste lep dodatak celom utisku, ali za svakodnevni život vam treba nešto sasvim drugo. Šta bi to bilo?

Detaljnije

5 razloga da ovog leta posetite Grčku

Grčka je jedna od najstarijih zemalja u Evropi, jedan pravi istorijski i arhitektonski spomenik, sa predelima izuzetne lepote, preukusnom mediteranskom hranom, prelepim plažama i sa preko 300 sunčanih dana u godini.

Detaljnije

10 grčkih ostrva koje vredi posetiti odmah nakon pandemije

Daily Telegraph, vodeće novine u Velikoj Britaniji, objavile su listu deset najpopularnijih grčkih ostrva koje treba posetiti ovog leta. Ova mesta su uvek bila veoma popularna među turistima.

Detaljnije

Prvi aerodrom na vodi na Halkidikiju

Izgradnja prvog aerodroma na vodi u Grčkoj odobrena je u mestu Kanistra na Kasandri. Odobrenje su izdali Generalštab mornarice u saradnji sa HCAA: Helenskom upravom za civilno vazduhoplovstvo i Ministarstvom..

Detaljnije

Sidnejska opera biće osvetljena grčkim bojama u čast 200...

Čuvena Sidnejska Opera biće osvetljena bojama grčke zastave kako bi obeležila godišnjicu 200. godine od početka Grčke revolucije 1821. godine. Ranije je radnička partija države Novi Južni Vels podržala zahtev Grčke..

Detaljnije

Proglašene su najbolje evropske destinacije za vakcinisane...

Evropska komisija nastavlja sa uvođenjem elektronskog pasoša koji potvrđuje vakcinaciju protiv COVID-19. Međutim, nekoliko država unutar EU već sada dozvoljava vakcinisanim turistima da putuju u određene regione.

Detaljnije

Grčka se priprema za turističku sezonu. Da li će se granice...

Uprkos deprimirajućim rekordima iz 2020. godine, početak turističke sezone u Grčkoj zakazan je prema uobičajenom rasporedu. Grčka namerava da otvori sezonu 14. maja.

Detaljnije

Grekodom Development postaje deo projekta “Hellinikon”

Grekodom Development S.A. sa zadovoljstvom obaveštava svoje klijente i partnere da će kompanija učestvovati u najvećem investicionom projektu - „Hellinikon“ u Atini.

Detaljnije

Šta se može očekivati od grčkog tržišta nepokretnosti u...

Naš sagovornik je Damianos Sahbazidis, zamenik generalnog direktora Grekodom Development-a, kompanije koja je, uprkos svim nevoljama i komplikacijama koje su nastale zbog uvedenih mera i lockdown-a

Detaljnije

Objavljene prve fotografije VIP odmarališta ruskog...

Dmitrij Ribolovljev , biznismen i milijarder, koji je uvršten u 20 najbogatijih pojedinaca Rusije, nastavlja da gradi elitno odmaralište VIP Exclusive Club na grčkom ostrvu Skorpios.

Detaljnije

Izabrani su finalisti tendera za izgradnju kazina na...

Konzorcijum Mohegan-GEK Terna izabran je za finalistu konkursa za izgradnju kazina u Ellinikonu. Ovaj ambiciozni projekat privući će velike investicije u Grčku i daće rezultate u razvoju turističkog sektora.

Detaljnije