PDV na novgradnju u Grčkoj neće se primenjivati do kraja...

Vlada zemlje uspela je da zemlju izvuče iz krize kompetentnom unutrašnjom politikom, razvojem turističkog sektora, kao i regulisanjem poreza na imovinu u Grčkoj.

Detaljnije

Grčka ekonomija ubrzano raste

Tako je već u prvom kvartalu 2022. godine UBS, švajcarski finansijski holding, najavio promenu predviđenih pokazatelja BDP-a Grčke u pravcu rasta.

Detaljnije

Grčka je u avgustu, po broju gostiju, dostigla nivo iz 2019

Predstavnik grčkog parlamenta Vasilis Kikilijas je u svom nedavnom intervjuu primetio da je u avgustu bio pravi bum u lokalnim odmaralištima - svake sedmice u avgustu, po milion ili više gostiju iz celog sveta

Detaljnije

Putovanje po Grčkoj biće još lakše za putnike Emirata

Zahvaljujući Codeshare sporazumu između Emiratesa i AEGEAN-a koji je stupio na snagu pre samo nekoliko dana, kupci avio-prevoznika iz Dubaija moći će da lete na jednoj karti do još osam grčkih gradova

Detaljnije

Završena obimna rekonstrukcija trga Sintagma

Stanovnici i posetioci Grčke ponovo mogu da uživaju u šetnji donjim delom trga Sintagma koji je otvoren posle obimne rekonstrukcije. Obnovljena atinska Sintagma postala je pristupačnija za osobe sa invaliditetom

Detaljnije

7 činjenica koje idu u prilog privatnim investicijma u grčku...

Grčka ne predstavlja samo mediteranske plaže i originalnu kuhinju sa akcentom na sveže lokalne proizvode. Sve više ljudi vidi investicioni potencijal u zemlji koja se naziva „kolevka civilizacije“.

Detaljnije

Kipar menja pravila u vezi sa prefercijalnim PDV-om za...

Direktiva Evropske unije o maksimalnoj površini stanova (novogradnja) koji podležu smanjenoj stopi PDV-a - 5% - nije u skladu sa domaćim kiparskim zakonodavstvom.

Detaljnije

Kipru je odobren program ekonomskog restrukturiranja od 1,8...

Evropska unija je odobrila strategiju socijalne kohezije za Kipar za 2021-2027. Svrha mera planiranih u okviru ove strategije je jačanje i povećanje konkurentnosti privrede.

Detaljnije

Stranci su ponovo počeli da aktivno ulažu u nekretnine u...

U prvom kvartalu 2022. godine strani investitori su uložili rekordnih 374 miliona evra u nekretnine u Grčkoj. Prema podacima Nacionalne Banke Grčke, Grčka je imala skoro isti iznos investicija pre tri godine 2019. godine

Detaljnije

EU covid pasoši važiće do kraja juna 2023

Evropski digitalni covid sertifikati važiće do kraja juna 2023. Ova odluka doneta je na nedavnom sastanku Saveta EU 28. juna 2022. kako bi se sprečilo narušavanje sezone godišnjih odmora.

Detaljnije

5 razloga za kupoviunu nekretnine u Grčkoj

Nekretnine u inostranstvu su investicija koja je korisna ne samo za očuvanje kapitala. Kupovina kuće ili stana u Grčkoj otvara mnogo mogućnosti - od mogućnosti da u bilo kom trenutku dođete na odmor do dobijanja

Detaljnije

1. jula počela je izgradnja autoputa Pafos-Polis na Kipru

1. jul 2022. godine, prema rečima ministra saobraćaja, bio je istorijski dan za Kipar, na današnji dan počela je izgradnja autoputa Pafos-Polis, koja je planirana pre mnogo godina.

Detaljnije

Visoko obrazovanje u Grčkoj za strance: opšte informacije

Visoko obrazovanje u Grčkoj za strance je potpuno besplatno, potrebno je platiti samo prvu godinu učenja jezika – od 700 evra – i smeštaj. I ovo relativno malo ulaganje u obrazovanje isplati se besplatnim obrocima

Detaljnije

Centar grada Limasola će se bukvalno promeniti u narednim...

Važna vest za sve koji planiraju kupovinu nekretnine na Kipru - Odeljenje za zaštitu životne sredine Republike Kipar odobrilo je plan modernizacije centralnog i zapadnog dela Limasola.

Detaljnije

Sada 581! Grčka je na drugom mestu u svetu po broju plaža sa...

Mapa grčkih „Plavih plaža” pokazuje da se najveći broj destinacija za odmor koje ispunjavaju najviše ekološke i bezbednosne zahteve nalazi na severnom poluostrvu Halkidiki.

Detaljnije