Prema rezultatima iz aprila 2022, na Kipru je registrovano više od 5 hiljada kupoprodaja

Kipar je dugo zadržao interesovanje investitora koji je vide kao zemlju za preseljenje ili investiranje. Od početka 2022. godine beleži se stalni porast broja prodaja - kako kuća tako i stanova na Kipru. Ukupno je u prvom kvartalu realizovano 5.258 transakcija u vrednosti od preko 1,27 milijardi evra. Jednostavna računica će vam omogućiti da izvedete prosečnu cenu nekretninama na Kipru po transakciji - to bi bilo 241 hiljada evra.

Investitori najčešće žele da kupe kuću na Kipru u jednom od većih gradova ostrva. Najviše transakcija u prvom kvartalu ove godine obavljeno je u gradovima: Limasol (1581 ugovor ukupne vrednosti 573 miliona evra), Nikozija (1574 ugovora ukupne vrednosti 313 miliona evra), Pafos (887 ugovora ukupne vrednosti 186 miliona evra) i Larnaka (958 ugovora ukupno oko 145 miliona evra).

Statistika prodaje nekretnina na Kipru, koju je sastavio Kiparska agencija za registraciju nepokretnosti, ukazuje da su u prvom kvartalu 2022.  na ostrvu stanovi počeli da budu popularniji od kuća sa parcelama.

Nekretnine na Kipru privlače investitore iz više razloga: blizina mora, mediteranska klima ostrva, udobna za život tokom cele godine, mogućnosti razvoja u IT-sferama, poreske olakšice, fleksibilni uslovi za dobijanje boravišne dozvole, moderan bankarski i pravni sistem, visok stepen obrazovanja.

Kupovina nekretnine na Kipru za investitore sa dobrim početnim kapitalom realistično uloganje.  Više detalja o proceduri kupovine na linku:
https://www.grekodom.com/article/purchase-process-of-real-estate-on-cyprus

U svakom slučaju, u ovom trenutku kupcima je dostupno široko tržište ponuda. Međutim, s obzirom na povećanje potražnje, najbolje opcije za nekretnine na Kipru brzo nestaju iz ponude. Sa svim ponudama možete se upoznati na linku:

https://www.grekodom.com/Cyprus 

Prijava za Newsletter