Individualni I Tipični Projekti

Ako odlučite da izgradite svoj dom, sasvim je prirodno da želite da vaš dom bude jednistven. U tom slučaju, bolje je izabrati izgradnju nakon individualnog dizajna.

Individualni dizajn kuće je projekat razvijen uz uvažavanje želja konkretnog kupca i karakteristika lokacije. Ovo je odlična prilika da se stvori jedinstvena kuća sa originalnim skupom prostorija.

Pre realizacije, arhitekte diskutuju sa kupcima u detalje, predlažu ispravne postupke i nude svoje verzije. Sve se uzima u obzir: potrebe porodice, način upotrebe kuće (za stalan ili sezonski život), specifični klimatski, topografski i geološki uslovi zemljišta. Vrlo je bitno uzeti u obzir i druge objekte pored vaše lokacije, kao i drveće, pogled, naknadno unapređenje oblasti i sl.

Stoga, naručivanjem projekta u našoj kompaniji, možete dobiti projekat koji najbolje odgovara vašim zahtevima, snovima i finansijskim mogućnostima.

Pomoći ćemo vam da realizujete svoj san o ugodnom, udobnom, multi-funkcionalnom i modernom stanovanju. Ovo je glavna prednost i razlika pojedinačnog projekta od tipičnih projekata.

 

Tipični projekti

Tipičan projekat je već razvijen projekat koji uzima u obzir trendove izgradnje i standarde dizajna u različitim regionima. Tipični projekti uključuju rešenja koja su bila realizovana i više puta testirana vremenom.

Svi projekti su u potpunosti u skladu sa regulatornim pravnim aktima. Svaki od njih se može prilagoditi specifičnim uslovima u regionu. Pre svega, to se odnosi na osnovu kuće, plan koji treba da uzme u obzir postojeće tlo zemlje i geološko okruženje u celini.

U tipičnom projektu, možete napraviti neke manje izmene u unutrašnjem izgledu, da promenite uzvišenja, materijale ili boje.

Stručnjaci kompanije Grekodom će naći individualni pristup svakom projektu. Zahvaljujući zajedničkom naporu svojih zaposlenih, vaša kuća će zadovoljiti sve vaše potrebe i zahteve, kao i najviše standarde kvaliteta.

 

Želeli bismo da vam skrenemo pažnju na neke od gotovih projekata, izvršenih od strane kompanije Grekodom Development. Možete da promenite materijal izgradnje i neke varijacije planskih odluka. Za više informacija i saveta, molimo vas da kontaktirate našu kompaniju.

 

Kod 145

Kuća je ukupne površine 157 m2, i sastoji se od dva sprata. Na prvom spratu se nalaze kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, kupatilo, kao i garaža. Na drugom spratu se nalaze dve spavaće sobe sa kupatilom i glavna spavaća soba sa odvojenim kupatilom. Svaka soba ima svoj pristup terasi.

Prostor na prvom spratu je funkcionalno podeljen na zone kuhinje, tpezarije i dnevnog boravka u kome se nalazi kamin.

Arhitektonska izražajnost kuče dolazi iz kamenih zidova i obilja drvenih konstrukcija. Ovi materijali čine kuću bezbednom i izdržljivom.

 

Kod 137

Kuća se sastoji od nadzemnog i podzemnog sprata, sa ukupnom površinom, uključujući i zidove, od 294 m2.

Na prvom spratu se nalaze kuhinja, dnevni boravak, kupatilo i dve spavaće sobe sa zasebnim WC-ima. Na podzemnom spratu se nalaze kuhinja, dnevni boravak, kupatilo, velika ostava, spavaća soba sa odvojenim kupatilom i soba za garderobu. Kuća ima nekoliko izlaza na veliku terasu, delimično obuhvaćenu pergolom.

Zidovi nadzemnog dela su napravljeni od plačastih drvenih greda sa poznatim kvalitetima prirodne toplotne izolacije.

 

Kod 121

Vila u stilu neoklasicizma, sa ukupnom površinom od 370 m2, sastoji se od dva sprata iznad zemlje i podruma. Na prvom spratu se nalaze kuhinja, trpezarija i kupatilo. Na drugom su 3 spavaće sobe sa zasebnim kupatilom, svaka soba ima svoj pristup na balkon. U podrumu postoje ostave, kotlarnica i tehnička soba za bazen.

Iz dnevnog boravka i trpezarije postoje tri izlaza na terasu, pokrivenu pergolom. U blizini terase se nalazi i bazen.

U dnevnoj sobi postoji kamin, dok je stepenište na svetlu.

Stubovi, nadstrešnica, fasada – svi ovi elementi stvaraju raskoš i monumentalnost neoklasicizma.

Kod 114

Jednospratna kuća u high-tech stilu ima ukupnu površinu od 148 m2. Funkcionalno je podeljena na dva dela: opšte područje je dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, garderoba i privatna zona su dve spavaće sobe, kupatilo i vešeraj. Glavna spavaća soba ima svoje kupatilo i garderobu koje daju udobnost i osećaj privatnosti.

Svaka spavaća soba ima izlaz na zajedničku terasu. Dnevna soba ima izlaz na terasu, na kojoj se nalazi rekreacijski prostor.

Ravan krova pravi hlad preko parking mesta.

Korišćeni su različiti materijali u fasadi: kamen, drvo i malter. Upotrebom stakla u balustradama, kao i tamnih linija na prozorima, spoljašnji deo kuće se čini modernim.

 

Kod 109

Jednospratna kuća u minimalističkom čija je površina ukupno 100 m2, sastoji se od zajedničkog prostora, koji je funkcionalno podeljen na kuhinju, trpezariju, dnevni boravak i privatnu zonu, gde su spavaća soba i glavna spavaća soba sa zasebnim kupatilima. Iz spavaće i dnevne sobe postoji pristup zajedničkoj terasi, gde se nalaze bazen i prostor za rekreaciju. Takodje postoji i mesto za parkig, pokriveno pergolom.

Uzdržanost od fasada, kao i jednostavnost geometrijskih oblika i funkcionalnosti – sve to objašnjava osnovni princip minimalizma – “manje je više“.

Prijava za Newsletter