Dekoracija I Dizajn

Bogate boje Grčke prirode – njeno toplo sunce koje greje vašu kuću 300 dana u godini, čisto azurno more i najsvetlije zeleno borovih šuma se ogleda u unutrašnju dekoraciju i dizajnerska rešenja.

 

Dizajn grčkim stilom

Grčki stil podrazumeva pre svega njegovu arhaičnu jednostavnost. Zato su udobnost i praktičnost sastavni deo enterijera grčke kuće. Čvrst nameštaj ručno rezbaren, niske stolice, ormari napravljeni od drveta svetle boje, su tipični za grčku kuću. U seoskoj kući možete videti spoljni nameštaj ukrašen tekstilom, prućem ili trskom.

Tekstil nije u širokoj upotrebi u dizajnu grčkog enterijera, ali velika pažnja je posvećena zavesama, iako su prozori opremljeni roletnama. Sav tekstil korišćen za dekoraciju enterijera je prirodnog porekla. Roletne su takođe napravljene od prirodnih materijala, kao što su bambus ili drvo, rimske roletne mogu da služe kao alternativa. Tekstil se često koristi za dekoraciju spavaćih soba, tu možete videti luksuzne ručno izvezene prekrivače i jastučnice.

Dekor grčkim stilom takođe karakteriše veliki broj funkcionalnih dodataka: brojnih keramičkih vaza, amfora sa tipično slikanim ornamentima i niskim dekorativnim stolovima. U uglovima hola velike kuće možete videti stubove, obične ili ukrašene.

 

Dekoracija

U dekoraciji kuće, prednost se daje bojama koje su bliske prirodi: bela, limun žuta, plavo-zelena i smaragdno zelena i jarko crvena. Na Kikladi i Dedokanezu bele i plave boje dominiraju u uređenju enterijera. Ove svetle boje nisu izabrane zbog njihove lepote ili zato što su u trendu, one su i praktične: zidovi oslikani ovim bojama reflektuju većinu sunčevih zrakova, pa kuća ostaje hladna čak i u najtoplijim danima. Svetlo obojeno kamenje je takođe prihvatljivo za kamin ili dekoraciju kuhinjskih zidova. Ručno oslikane keramičke pločice daju jedinstven ukus Metiderana kuhinjama.

Pod je obično prekriven mat neglaziranim pločicama. Posebno ako se kuća nalazi na samoj obali mora. Ponekad se mozaik od mermernih ploča koristi da naglasi jedinstvenu atmosferu u kući. Drveni podovi su veoma retki, mogu se videti samo u velikim gradskim stanovima ili kućama. Gipsani zidovi i mermerni podovi igraju važnu ulogu u uređenju enterijera.

Grčki stil je nastao na obali Egejskog mora i rodio je trendove kao što su klasični, novi klasični stil i renesansu. Potpuno je prihvatljiv za moderne stanove i kuće.

 

Grekodom Development vam nudi širok spektar uređenja enterijera i usluga dizajna. Članovi našeg osoblja će vam pomoći da napravite kuću iz snova, ponudiće vam razna dizajnerska rešenja u bilo kom stilu da izaberete (uključujući i grčkom stilu). Pomoći će vam da odaberete nameštaj, ukrase i dodatnu opremu. Stručnost naših građevinskih profesionalaca garantuje najbolji kvalitet bilo kojih građevinskih radova koje obavljaju u vašoj kući za najkraće vreme. Mi vam garantujemo da ćete vi i vaša porodica uživati boravećii u vašoj grčkoj kući.

Prijava za Newsletter