Rekonstrukcija

Rekonstrukcija objekata je mešavina organizacionih i građevinskih radova, uključujući i prilično širok spektar mogućih modifikacija – modernizacija, rušenje, dodavanje spratova i sl. Rekonstrukcija se izvodi, ako su potrebna poboljšanja u životu, kao i povećanje efikasnosti funkcionisanja, povećanja obima zgrade i za druge svrhe. Takođe je potrebna kada su opterećenja na zgradi u porastu privremeno ili stalno, kao i u slučaju pogoršanja strukture ili u promenama u stanju tla. Tokom rekonstrukcije je moguće napraviti promene u funkcionalnosti zgrade, u kvalitetu i kvantitetu zatvorenih prostorija, da se poveća ukupna površina zgrade i da se razvije podzemni prostor.

 

Od stručnjaka kompanije Grekodom Development možete očekivati kompletan asortiman radova na rekonstrukciji različitih objekata. Važna uloga je da se obezbedi određeni nivo čvrstine i izdržljivosti svih delova namenjenih za rekonstrukciju objekta.

 

Rad na rekonstrukciji objekata različitih tipova može uključivati različite aktivnosti, od jednostavnih popravki do tehnički složenih procesa koji zahtevaju dugotrajne inženjerske intervencije i obuku na visokom nivou direktnih izvršilaca.

 

Za vas specijalisti naše firme mogu implementirati sledeće vrste radova rekonstrukcije:

  • Arhitektonsko planiranje unutrašnjeg prostora bez uticaja na nosive strukturne elemente
  • Zamena ili unapređenje nosivih elemenata objekta
  • Dodavanje dodatnih kvadrata ili povećanje broja spratova zgrade, u skladu sa svojim  građevinskim mogućnostima
  • Zamena istrošene tehnološke opreme i komunikacija
  • Rekonstrukcija fasade i zamena elemenata
  • Demontaža strukture
  • Zamena prozora i vrata, menjanje njihovih položaja
  • Poboljšanje toplotne i zvučne izolacije prostorija

 

Tokom rekonstrukcije, velik broj važnih faktora se uzima u obzir, kao što su pogoršanje stanja zgrade, tehnički uslovi strukturnih komponenti, obim kapitalnih ulaganja u rekonstrukciju i moguć efekat, prisustvo investitora, rok izrade predloženog plana i drugo.

 

Naša kompanija je spremna da izvrši rekonstrukciju objekata bilo koje vrste brzo i precizno i da se proizvedu radovi koji u potpunosti zadovoljavaju industrijske, profesionalne, privatne interese, kao i zahteve za tehničku sigurnost, adekvatne sanitarne uslove i standarde za zaštitu životne sredine.

Prijava za Newsletter