Izgradnja Bazena

Bazen pored vaše kuće u Grčkoj koji je okružen predivnom prirodom, zagrejan suncem 300 dana u godini i udoban za kupanje, čak i zimi – zar nije ovo ostvarenje sna? Grekodom Development vam nudi stručnu pomoć u projektovanju, instaliranju opreme i montaži, kao i u postavi različitih vrsta pločica. Radimo u bliskoj saradnji sa kompanijama specijalizovanim za opremu, snabdevanje i servisiranje bazena.

TIPOVI BAZENA

  1. Na osnovu lokacije
  • Otvoreni bazeni. Njihova izgradnja je mnogo jeftinija u odnosu na zatvorene bazene. U Grčkoj, spoljna temperatura retko pada ispod 10-15 stepeni čak i zimi, što znači da možete plivati u vašem otvorenom bazenu čak i tokom novogodišnjeg odmora.
  • Zatvoreni bazeni mogu biti izgrađeni unutar bilo koje strukture, u samoj kući, podrumu ili u posebnom objektu namenjenom za bazen.
  1. Na osnovu svog nivoa
  • Potpuno ugrađeni: njihova gornja ivica je na nivou tla i 15-20 cm iznad nivoa vode. Ovaj tip gradnje se u potpunosti usaglašava sa vašim pejzažem, i to je standardno rešenje za zatvoreni bazen.
  • Delimično ugrađen: njihova gornja ivica je 70-100 cm iznad nivoa tla. Njihova viša ivica služi kao zaštita da deca i kućni ljubimci ne upadnu u bazen. Spoljna ivica zahteva doradu, a dizajneri i dekorateri vam mogu ponuditi mnoštvo kreativnih rešenja.
  • Površina potpuno iznad nivoa tla. U ovom slučaju, otvoreni bazeni su uglavnom na rasklapanje, njihova mana je da su vam potrebne merdevine da biste ušli u bazen (dostavljene zajedno sa bazenom).
  1. Na osnovu izgradnje
  • Na naduvavanje. Oni su napravljeni od dugotrajne duploslojne PVH tkanine. Njihove ivice su napravljene od vazdušnih cevi na naduvavanje koje čine bazen čvrstim i stabilnim. Ovo je ekonomičnije rešenje koje vam omogućava da montirate svoj bazen kad god i gde god želite.
  • Montažni. Njihova relativno mala veličina i jednostavna struktura čine bazen jednostavnim za instalaciju i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Prednost im je jednostavna ugradnja sistema za filtriranje.
  • Napravljen od polipropilena - upotreba ovog materijala smanjuje količinu građevinskih radova
  • Fiksni bazeni koji su napravljeni od betona. Njihova prednost je da nema limita u površini, dubini i obliku bazena. Najefikasniji sistem filtriranja se moze instalirati u ovom tipu bazena.

 

Najbolje rešenje da postavite otvoreni bazen u skladu sa ružom vetrova. Takođe ćete možda želeti da se postave niske ivice, da bi se izbeglo skupljanje prljavštine u vodi. Treba imati u vidu da za privatni bazen treba puno brige, a njegovo čišćenje košta. Na primer, jednom nedeljno treba da očistite vaše filtere za vodu i usisate dno i bazene zidova. Možda ćete želeti da to uradite sami, ili možete zaposliti specijalizovano preduzeće za servisiranje, čišćenje i održavanje vašeg bazena za vas. Praktičnije i isplativije rešenje je da kupite gradsku kuću koja u okviru stambenog naselja ima komunalni bazen. U ovom slučaju, sve troškove servisiranja bazena dele vlasnici kuća.

 

Prijava za Newsletter