Investiranje na Krfu - Kupovina nekretnina

Koje opcije ulaganja slobodnog kapitala se smatraju najpouzdanijim? Sticanje zlata i nekretnina. Prva opcija greje dušu ili ukrašava telo, dok je posedovanje sopstvene nekretnine stvar prestiža i vizije  bez obzira da li planirate da je izdate, dođete na odmor ili se spremate da tamo provedete svoje zlatne godine.

Kupce posebno privlače nekretnine uz more - to garantuje neverovatnu prirodu, slikovite poglede, svežu morsku hranu, ekologiju i stalan porast vrednosti, jer će stanovanje uz more biti traženo u svakom trenutku.

Poslednjih nekoliko godina, građani različitih zemalja koji su zainteresovani za ulaganje u nekretnine veliku pažnju posvećuju Grčkoj, posebno stanovanju na ostrvu Krf, jednom od najpopularnijih grčkih letovališta. Postoji mnogo razloga da se odlučite za unosnu investiciju na Krfu.

Protežući se 60 km skoro paralelno duž obale kopna, Krf je poznat kao odlična opcija za odmor tokom tople sezone. Poslednjih godina, ostrvo aktivno dobija na popularnosti kao opcija za život tokom cele godine. Nekretnine na Krfu su odličan izbor ukoliko želite da uložite u kuću ili stan u Grčkoj.

Nije tajna je da su grčke nekretnine najisplativija opcija za kupovinu kuće na obali u Evropi. Iz mnogo razloga, vrednost nekretnina u Grčkoj počinje aktivno da raste nakon izvesnog pada u poslednjih 7 godina. Rast je vođen snažnom potražnjom, a takođe i grčkim programom Zlatna viza, koji omogućava dobijanje grčkog boravka kroz ulaganje u nekretnine. Boravišna dozvola, zauzvrat, daje pravo na celogodišnji boravak u Grčkoj i korišćenje određenih javnih usluga (obrazovanje i medicina).

Uglavnom, to je kao da dobijete džekpot - kupite imanje na Krfu i otkrijete vrata rajskih grčkih ostrva. Ali zašto Krf, a ne drugi gradovi ili ostrva? Ostrvska Grčka, a posebno nekoliko najvećih ostrva (Krit, Rodos, Krf), uvek su najpopularnije destinacije za odmor za strance.

Sa približno istim cenama nekretnina na ovim ostrvima, pronicljivi kupac će se opredeliti za Krf, ostrvo koje ima prelepu prirodu svuda i nije toliko pretrpan turistima.

Kupovina nekretnine na Krfu, iznenađujuće, predstavlja alternativu kupovini kuće u Italiji – u prošlosti je ostrvo bilo deo Mletačke Republike, što se odrazilo na arhitekturu i vizuelni identitet gradova Krfa. Svaki grad ovde je ponosan na svoje atrakcije, čineći putovanje oko ostrva uzbudljivim iskustvom.

Krf, ili Kerkira (grčki) je drugo po veličini među Jonskim ostrvima. Njegova obala se proteže 60 km duž zapadnog dela kopnene Grčke. Zbog takve blizine, tokom perioda navigacije, putovanje trajektom do kopna traje samo 2 sata. Inače, na drugom trajektu možete stići do Italije (Bari) za 8 sati.

Uprkos činjenici da se Krf smatra jednim od severnih ostrva Grčke, njegova blaga, umereno topla klima obezbeđuje udoban život na ostrvu 365 dana u godini: letnje +28 stepeni zamenjuju se zimskim temperaturama ne nižim od +10.

Infrastrukturu Kerkire ilustruju pogodni putevi koji povezuju prestonicu sa desetinama udobnih sela u blizini. Obala ostrva je uglavnom predata najčistijim plažama, a ostatak ostrva je, zbog svoje neverovatne plodnosti, maksimalno iskorišćen za uzgoj maslina, južnog voća i grožđa.

Nekretnine na Krfu predstavljene su velikom raznolikošću: od parcele za izgradnju vile na živopisnoj obali u predgrađu do luksuznog stana u istorijskom centru grada.

Ako odlučite da Grčka može postati vaš drugi dom, menadžeri Grekodom Development-a će vam pomoći da pronađete nekretninu. Na Krfu možete birati nekretnine različitih cenovnih kategorija, na različitim udaljenostima od mora i  popularnih letovališta.

 

Ponude

 

Mezoneta  125 m² na Krfu
375 000 €

godina renoviranja: 2005

broj soba: 5

udaljenost od mora: 50 m

Za više detalja kliknite ovde.

 

Kuća 105 m² na Krfu
195 000 €

godina renoviranja: 2021

broj soba: 2

udaljenost od aerodroma: 22 km

Za više detalja kliknite ovde.

 

Villa 436 m² na Krfu
2 700 000 €

godina izgradnje: 2021

broj soba: 5

udaljenost od mora: 500 m

Za više detalja kliknite ovde.

 

 

Prijava za Newsletter