Projektovanje

Projektovanje stambenih i javnih objekata je polazna faza koja prethodi početku izgradnje, koja je složen i dugotrajan proces koji zahteva visoko poznavanje i veštinu profesionalaca koji se bave u njoj.

 

Kompanija Grekodom Development pruža usluge pri projektovanju stambenih i drugih objekata. Projektovanje stambenih zgrada je multilateralni proces koji uključuje pripremu arhitektonsko građevinskog projekta, dizajn sistema grejanja, struje i vode, kanalizacije, klimatizacije i ventilacije.

 

Projektovanje i izgradnja se vrše u potpunosti u skladu sa pravilima i propisima koja omogućavaju nastavak rada. Samo sa kompletnom detaljnom projektnom dokumentacijom za stambene ili nestambene objekte, počevši od arhitektonskog izgleda pa do plana projekta za pružanje funkcionalnih sistema, možemo započeti izgradnju.

 

Projektovanje izgradnje objekta podrazumeva obavezno prisustvo dve komponente: skice plana i radnog dizajna. Prva obuhvata dokumente za diskusiju i koordinaciju sa arhitektom, dok je radni dizajn osnova građevinske kompanije i predstavlja oličenje svih odobrenja i promena u fazi skice plana.

 

Stvaranjem 3-dimenzionalnog modela kuće, arhitekta uzima u obzir moguće i neophodne uslove i standarde za kuću, korišćene materijale, inženjerske mreže, ventilaciju itd. Zatim, nakon dobijanja građevinske dozvole, tip osnove se izračunava prema vrsti zemljišta, obračunu zidova i plafona, krovnih konstrukcija. Rezultat ovog rada će biti profesionalno dizajniran projekat iz snova – kuća u zemlji bogova i mitskih heroja.

 

 

 

Faze projektovanja

 

Da bi se dobio najviši rezultat kvaliteta, koji će u potpunosti ispoštovati zahtev kupca, crtež arhitektonskog projekta nastaje sledećim fazama:

  • Izrada i koordinacija sa kupcem arhitektonskog koncepta zgrade

U ovoj fazi određene su želje klijenata i glavne odluke projekta. Raspravlja se o ukupnoj površini kuće i pravi se šema funkcionalnog zoniranja zgrade.

  • Stvaranje skice

Pod skicom plana, ne mislimo o preliminarnoj skici slobodnom rukom. Diskutuje se o planovima, prednjem crtežu, preseku zgrade, uz  razmatranje svih veličina. Sa jedne strane, to je faza „rođenja“ arhitektonskih ideja buduće kuće, s druge strune to je delimično dizajniran arhitektonski plan, koji je već razrađen do detalja pe potpunog arhitektonsko građevinskog projekta.

  • Priprema planiranja i dokumentacija

Arhitektonski plan projekta je nacrtan, kao i planovi izgradnje (osnova, struktura spratova, Rafter sistem itd.). U ovoj fazi, kreativnost uspupa mesto racionalnosti: važno je da je sve primenjeno u objektu optimalno u pogledu troškova, i  u isto vreme, uzeti u obzir raspoložive moderne tehnologije i materijale.

  • Koordinacija pprojekta sa nadzornim telima
  • Dobijanje građevinske dozvole u Grčkoj
  • Nadzor izgradnje i tehnički nadzor

Potrebno je minimaziranje rizika tokom izgradnje i izbegavanje donošenja pogrešnih odluka u fazi projektovanja.

Marina - Feliche
Marina Feliche
  • +30 2310 591 431
  • constructions@grekodom.gr
Slažem se sa politikom privatnosti