Grekodom Development – Naši ciljevi za 2022

Generalni direktor kompanije Grekodom Development, gospodin Vladimir Papunidis, govorio je o protekloj 2021. godini, a takođe je podelio i planove za 2022. godinu.

Sudeći prema rezultatima za 2021. godinu, Grekodom Development je dokazao svoju održivost čak i u teškim uslovima koji su se razvili na tržištu nekretnina prošle godine. Svi zadatih ciljevi su uspešno ostvareni. A za nezavršenim projektima se nastavilo u 2022. Kompanija je prilagodila svoju politiku tako što je dala prioritet investicionim projektima na kojima samostalno radi. Sredstva Grekodom Development-a su preraspoređena u skladu sa ovom odlukom. 

O razvojnim projektima Grekodom-a

Jedan od investicionih projekata kompanije je projekat u mestu Nikiti na poluostrvu Halkidiki - Bomo Nikiti Apartments. Povećano interesovanje za nove stanove srednje cenovne kategorije podstaklo nas je da realizujemo još nekoliko sličnih projekata u Grčkoj.  Tokom 2022. nastavićemo da radimo na našem projektu u Solunu - Bomo Kapetan Agra Apartments.

Kompanija planira da započne nove projekte na poluostrvu Halkidiki - oni će biti namenjeni investitorima iz drugih zemalja. Jedan od njih - stambeni kompleks u Kalivesu (poluostrvo Sitonija) - već je u fazi razvoja i dobijanja građevinskih dozvola.

Grekodom Development je takođe obratio pažnju i na jednako perspektivan region kao što je Perea. Kompanija planira izgradnju stambenih objekata u predgrađu Soluna. Ovo područje već ima posebnu  privlačnost sa aspekta investiranja i u bliskoj budućnosti će interesovanje za njega samo rasti, jer uspešno kombinuje urbane pogodnosti i karakteristike turističkog područja.

U 2022. godini Grekodom Development planira da počne da radi na četiri nova urbana projekta:

  • u Atini - Bomo Sosou Apartments, Bomo Vouliagmeni Apartments i Bomo Koukaki Apartments
  • u Solunu - Apartmani Bomo Vitsi

Ažurne informacije o  investicionim projektima možete pronaći u vestima kompanije.

Novi pravci

Kako bi povećala svoje poslovanje, kompanija planira da otvori i drugu kancelariju u Ukrajini 2022. godine.
Kina takođe nije van delokruga pažnje Grekodom Development-a. Naprotiv, planira se intenziviranje rada u ovoj oblasti, jer upravo odatle dolazi veliki broj investitora zainteresovanih za kupovinu nekretnina po programu Zlatna viza.

U 2021. povećano je interesovanje za luksuzne nekretnine na grčkim ostrvima Krf i Krit. Kompanija Grekodom Development je krajem prošle godine već počela da radi na privlačenju investitora u ove regione, a nastaviće i u narednoj godini. Sklapanjem ugovora sa prodavcima i zapošljavanjem novih radnika, Grekodom planira da otvori drugu kancelariju na ostrvu Krf.

Organizacioni ciljevi

Grekodom Development smatra povećanje svoje konkurentnosti i proizvodnosti najvažnijim budućim zadacima. Konkretno, 2022. godine kompanija planira da ubrza proceduru kupovine i prodaje. Grekodom prati klijenta u svakoj fazi kupoprodaje, a smanjenje vremena koje prođe od odabira nekretnine do potpisivanja ugovora je dragoceno za obe strane. Jedan od načina za rešavanje ovog pitanja je unaprešenje rada na daljinu sa našim klijentima.

Radimo i na ubrzanju procesa dobijanja boravišne dozvole za investitore u Grčkoj. Klijent već ima mogućnost da podnese prijavu elektronskim putem: po ovom pitanju Vlada je obezbedila poseban „prozor”.
Odsustvo poteškoća u registraciji doprinosi rastu interesovanja za investicioni program „Zlatna viza”. Do kraja 2021. godine, 28.000 investitora sa svojim porodicama već je dobilo boravišnu dozvolu u Grčkoj.

U 2022. godini nekretnine u Grčkoj imaju sve preduslove da zadrže svoj epitet isplative i sigurne imovine u portfoliju investitora iz različitih zemalja.

Prijava za Newsletter