Ulaganje u luksuzne nekretnine na Kipru sada je isplativije nego ikad

Ulaganje u luksuzne nekretnine na Kipru sada je isplativije nego ikad. Na ostrvu je u toku aktivna izgradnja. U vremenima krize nekretnine se mogu kupiti po prilično konkurentnim cenama. Takva ulaganja mogu pomoći u zaštiti kapitala od inflacije i mnogo su sigurnija od ulaganja u masovno tržište nekretnina.

Ako analiziramo dinamiku cena nekretnina na ostrvu tokom poslednjih 30-35 godina, možemo videti da ni ekonomske krize ni drugi „šokovi“ na finansijskom tržištu zemlje ne mogu ozbiljno uticati na vrednost luksuznih nekretnina. Cene luksuznih kuća vrlo retko padaju a i kad se to desi, brzo nakon toga rastu. To ovu imovinu čini pouzdanijom.

Međutim, za kupca je važno da se snađe na kiparskom tržištu nekretnina, kako bi mogao da razlikuje pravu elitnu klasu od objekata jednostavnog standarda dopunjenog „marketinškim trikovima“.

 

                                                       5 ključnih pokazatelja luksuznih nekretnina na Kipru

    1. Lokacija. Agencije za nekretnine na Kipru često pokušavaju da "zamagle" glavne kriterijume centra. Na ovo morate obratiti pažnju prilikom gledanja reklama. Kao što pokazuje dosadašnja praksa, na ostrvu postoji samo nekolicina okruga u kojima se elitni smeštaj može nalaziti ili potencijalno pojaviti. Njihove granice se vrlo retko i neznatno menjaju. Luksuzna nekretnina je uz more. I to samo prva linija komercijalnog dela ili odmarališta. Direktan pristup plaži je pravi pokazatelj.
    2. Arhitektura. Građevinske kompanije koje se bave izgradnjom nekretnina u luksuznoj kategoriji pažljivo biraju arhitekte, pokušavajući da pozovu eminentne stručnjake iz oblasti moderne arhitekture kako bi razvili svoj projekat. Tako je, na primer, Ricardo Bofill vodio razvoj elitnog stambenog kompleksa u Limasolu. Ovaj arhitekta, poreklom iz Španije, poznat je i po razvoju projekata za Narodno pozorište Katalonija (Barselona), američki neboder „Dearborn Center“ (Čikago), zgrada „Shiseido“ (Tokio). Takođe je autor zgrada - sedišta kompanija „Christian Dior“ i „Cartier“ u Francuskoj. Elitni stanovi nikada se ne grade prema standardnim projektima. To je uvek nešto ekskluzivno, stilsko, skupo i istovremeno - moderno, udobno, osmišljeno do najsitnijih detalja.
    3. Broj stanova. Luksuzni stambeni blokovi retko imaju mnogo stanova. Zapravo se ističu činjenicom da nema mnogo stanova. Takve nekretnine se ne ističu razmerama, već udobnošću i kvalitetom. Elitno stanovanje ima format klupske ekskluzivnosti. Ovde se neguje privatnost, stvara se poseban životni prostor, pruža širok spektar sličnih usluga. U lux stambenoj zgradi nećete se suočiti sa problemima  nedostatka video nadzora ili sigurnosti, ili sa nedostatkom parking mesta. Imajte na umu da je ograničeni broj ovakvih stambenih blokova izgrađen na Kipru.
    4. Kvalitet gradnje. Elitna naselja su izgrađena po principu - ne štedite na kvalitetu. Ovde se koriste samo najbolji građevinski i završni materijali. Programer neće smanjiti troškove projekta na štetu tehnologije. Većina kuća u luksuznom segmentu izgrađena je korišćenjem monolitne tehnologije okvira.
    5. Infrastruktura. Još jedan važan aspekt luksuznih nekretnina je visok kvalitet spoljne i unutrašnje infrastrukture. U neposrednoj blizini skupih kuća biće prodavnice, apoteke, teretane i medicinski centri. Interna infrastruktura obavezno uključuje baštenski prostor, bazene, podzemni parking, parking za goste, 24-časovno obezbeđenje, recepciju, prostore za rekreaciju i roštilj i još mnogo toga.

Kupci takođe treba da prepoznaju sve potencijalne zamke oglašivača. Luksuzni smeštaj je uvek skup. Možete ga kupiti po povoljnoj ceni tokom faze izgradnje, međutim, ni ova cena neće biti niska. Pametno investirajte na Kipru!

Prijava za Newsletter