Prvi aerodrom na vodi na Halkidikiju

Izgradnja prvog aerodroma na vodi u Grčkoj odobrena je u mestu Kanistra na Kasandri. Odobrenje su izdali Generalštab mornarice u saradnji sa HCAA: Helenskom upravom za civilno vazduhoplovstvo i Ministarstvom pomosrtva. Kompanija „Med Sea Health S.A.“ je preduzela značajnu poslovnu inicijativu, izgradnju vodenog polja u blizini termalnog kupališta Miraggio 5 *.

U susret realizaciji ovog odobrenja odobrenja za vodno polje, kompanija „Hellenic Waterways“ je izabrana za sponzora. To je najveća kompanija koja posluje u oblasti vodenog transporta putnika.

Unutar odobrenog vodnog polja, prema odredbama L. 4663/20, dozvoljeno je po šest slotova uzletanja i sletanja kompaniji Water Airline. Letovi se mogu obavljati sa licenciranih aerodroma na vodi i / ili kopnenih aerodroma (uz upotrebu amfibijskih vodenih letelica).
Generalni direktor kompanije „Med Sea Health S.A.“, Alekandros Janakidis, rekao je „Jako mi je drago, jer je ovim odobrenjem ostvaren san cele regije Halkidiki“. Hotel Miraggio, počev od ove godine, biće prva ulazna kapija, i tako će postati orijentir za razvoj grčkog turizma uopšte.
Grčka, sa ogromnom obalom i prelepim plažama, nema ništa manje da ponudi od ostalih zemalja, npr. Maldiva, koji su dodali vodene avione u svoj javni prevoz pre mnogo godina. Destinacija kao što je Halkidiki biće lako dostupna, dok će posetioci imati mogućnost da svrate do nekog od grčkih ostrva na izlet, na nekoliko dodatnih dana odmora ili obrnuto.

Osim čuvenih egejskih ostrva i glavnog grada, svako ko sanja da poseti Grčku moći će da poseti i manje popularna i istražena, ali podjednako lepa odredišta i iskusi prepoznatljivo grčko gostoprimstvo.

S druge strane, predsednik Helenic Waterways-a, Tasos Govas, napomenuo je da je „Odobrenje prvog vodnog polja značajan napredak, jer će ovo predstavljati„ pilot projekat“za odobrenje mreže vodnih polja u svim strateškim mesta koja privlače turiste.
Kroz vodena polja biće osiguran direktan pristup turističkim odmaralištima, zajedno sa lepim, ali ne i lako dostupnim plažama, poznatim obalnim područjima i područjima u blizini jezera, odmaralištima za krstarenje itd.

Ovaj napredak rezultira stvaranjem novog tržišta, koje će dalje razvijati visokokvalitetni turizam, sa svim njegovim prednostima ”, zaključio je g. Gkovas.

Prijava za Newsletter