Investirajte u nepokretnost u Nikitju (Sitonija, Halkidiki).

Ulaganje u nepokretnost u Grčkoj se sve više i više smatra odličnim investicionim potezom. Poluostrvo Halkidiki je, sa ovog aspekta, postalo veoma atraktivno i perspektivno i smatra se jednim od najboljih delova kontinentalne Grčke.

Popularnost

Skoro svako ko je zainteresovan da kupi nekretninu na Halkidikiju, želeo bi da to bude upravo nekretnina na Sitoniji. U pitanju je drugo poluostrvo Halkidikija, i nalazi se u njegovoj južnom delu. Odlikuje ga mir i tišina. Ovde nekretnine kupuju oni kojima je važna mir i tišina, kao i harmonija sa prirodom. Veliki deo Sitonije je čini netaknuta priroda i omiljena je destinacija onih koji traže utočište u prirodi.

Mesto Nikiti se posebno ističe. Radi se o popularnoj destinaciji, na oko 37km od mesta Nea Mudanja i na oko 90km od solunskog aerodroma. Glavna plaža u ovom mestu je peščana i pruža se neprekidno u dužini od oko 4km, sa širinom od 10-15m. More u Nikitiju je skoro uvek mirno i ulazak u more je lagan. Ova plaža je idealna za odmor sa porodicom.

U Nikitiju postoje svi uslovi za stalni boravak, tokom cele godine. U samom mestu se nalaze prodavnice, restorani, taverne, prostori za zabavu, apoteke. Sve veće komercijalne banke takođe imaju svoje ispostave u ovom mestu. Meštanima je na raspolaganju i opštinska marina, koja raspolaže sa 110 mesta za plovila. Dodatna prednost je i kvalitet vazduha u samom mestu. Selo je okruženo četinarskom šumom i morem, što turistima i lokalcima omogućava da uživaju u izuzetnoj klimi.

Sa svojih 2.500 stanovnika, Nikiti is jedno od većih mesta. U starom delu ovog mesta, meštani se bave ugalvnom poljoprivredom, dok je novi, priobalni deo, uglavnom u funkciji komfora za turiste.

Atraktivnost investiranja

Oni koji se odluče da kupe nekretninu u Grčkoj, često izaberu Nikiti, i to deo uz obalu. Ovde ćete, pre svega, pronaći na tržištu objekte iz kategorije stanova i kuća. Ovo je, ujedno, i jedno od retkih sela, gde je moguće kupiti nepokretnost od investitora, u fazi izgradnje. Trenutno je, npr, u izgradnji kompleks Bomo Nikiti.

Tokom poslednjih par godina, cene nepokretnosti u Nikitiju su porasle za 20%. Razvoj tržišta se nastavlja, iako je u ostatku Grčke primetan blaži pad. To je sve zbog toga što je potražnja za nepokretnostima u ovom mestu dosta veća od ponude. Ovo se posebno odnosi na stanove u cenovnom rangu do 100.000€.

Cena kvadrata za rezidencijalne objekte u Nikitiju kreće se u rasponu od 1250€ – 2500€. Nekad cena može ići i preko tog iznosa. Stoga se u Nikitiju mogu pronaći i pristupačniji, ali i skuplji objekti. Na cenu nepokretnosti značajno utiče njena udaljenost od mora.
Najveći deo investicija na Halkidikiju čine upravo investicije u Nikitiju. Povećanje cena objekata za stanovanje u ovoj oblasti, povećava i moguću dobit i korist. Usluge dugoročnog izdavanja, kao i mogućnost učestvovanja u programu Golden Visa igraju značajnu ulogu u svemu tome. To je dovelo do povećanog interesovanja stranih investitora, čiji broj primetno raste.

Važno je napomenuti i to da je Nikiti trenutno mesto za koje je izdat najveći broj građevinskih dozvola. Tempo kojim se mesto gradi i raste se ubrzao.

Prednosti

Značajne prednosti investiranja u Nikiti su sledeće:

  • Velika raznovrsnost objekata
  • Mogućnost kupovine direktno od preduzimača
  • Popularnost samog mesta
  • Izvanredna klima
  • Svi neophodni uslovi za zabavu i razonodu
  • Toplo more, idealno za vodene sportove
  • Čist plaže, nagrađene evropskom Plavom zastavom
  • Izvrsni uslovi za porodični odmor
  • Lak i brz pristup Solunu
  • Pozicija koja omogućava lako kretanje poluostrvom
  • Ubrzan razvoj cele oblasti

Kupovina nepokretnosti u Nikitiju je isplativa investicija, bilo da kupujete nekretninu kao investiciju koju biste izdavali ili za svoj boravak. Sve zavisi od vaših prioriteta kao nekoga ko želi da investira. Kako biste pronašli odgovarajuću nekretninu za Vas, kontaktirajte naše stručnjake iz Grekodom Development-a.

SVE PONUDE ZA SITONIJU, HALKIDIKI

Prijava za Newsletter