10 grčkih ostrva koje vredi posetiti odmah nakon pandemije

Daily Telegraph, vodeće novine u Velikoj Britaniji, objavile su listu deset najpopularnijih grčkih ostrva koje treba posetiti ovog leta.

Ova mesta su uvek bila veoma popularna među turistima. Od omiljenih destinacija za odmor u Grčkoj, autor članka navodi kalsiku - Santorini, moderni Mikonos, sunčani Rodos, neobičnu Kefaloniju, Kos - domovinu slavnog Hipokrata, šarmantni Krf, najsevernije jonsko ostrvo. Tu su i živopisnu Skijatos, Zakintos sa prelepim plažama, kao i Krit - najveće grčko ostrvo i centar turističke ponude.

Prema rečima autora, turizam u Grčkoj poznat je po mnoštvu izbora koje pruža gostima, s mnogim alternativam destinacijama za idealan odmor, posebno danas, kada je potraga za novim destinacijama postala novi trend. Tinos i Koufonisia, Skopelos i Simi, Karpatos i Folegandros, Itaka i Skopelos, Lefkada i Tilos su deset destinacija punih prelepih pejzaža, kontrasta i ostavljaju vrlo jak utisak na turiste.

Urednik se posebno fokusira na grčko ostrvo Skopelos. Divi se idiličnim selima, neverovatnim plažama koje mame posetioce netaknutom lepotom. Veličanstvena crkva Agios Ioannis je za divljenje, izgleda kao da se popela na stenu na sto metara iznad mora! Kao što je primetila Gianna Efstathiou, šefica lokalnog opštinskog odbora za turizam, ostrvske vlasti neprekidno apdetjtuju ponudu Grčke nacionalne turističke organizacije (G.N.T.O.) i kontaktiraju vodeće medije kako bi što više približile posetiocima Skopelos.

Ministar turizma Charis Theocharis najavio je da je otvaranje turističke sezone u Grčkoj predviđeno za 14. maj. Od ovog trenutka, zemlja će biti spremna da dočeka turiste. Šef kancelarije za turizam navodi da se to odnosi ne samo na posetioce iz zemalja EU, već i na posetioce iz Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Gospodin Theocharis je dodao da se početkom aprila pravi plan o otvaranju za zemlje članice EU, kao i za države u kojima vakcinacija aktivno napreduje, poput Izraela. Turisti će morati ili da budu vakcinisani, ili da imaju antitela protiv koronavirusa ili negativan COVID-19 test.

Prijava za Newsletter