Nekretnine na ostrvu Mikonos

Mikonos je neverovatno lepo ostrvo Ciklada, i smatra se boemskim Mediteranskim rezortom. Ostrvo uspeva da kombinuje glamur modnog života i predele netaknute prirode. Njegov luksuz privlači pažnju mnogih dobro stojećih ljudi, što pozitivno utiče na razvoj biznisa, zabave i na investiranje u nekretnine. Mnogo poznatih ličnosti i holivudskih zvezda izabere ovu destinaciju za odmor, mešu redovnim gostima su Nikolas Kejdž, Mik Džeger, Adam Gontier, Rasel Krou i mnogi drugi.

Glavni grad ostrva je Hora, dočekuje goste sa svetlom arhitekturom Ciklada i dobro razvijenom infrastrukturom. Glavna luka na ovom ostrvu se nalazi u ovom gradu, i u ovoj luci možete naći razne vrste brodova, od ribarskih do luksuznih jahti. Pogledi sa ovog grada se često mogu videti na razglednicama iz Grčke. U davnim vremenima, ljudi na ovom ostrvu su se uvek bojali od pirata, pa kao odbrana od upada ulice su napravljene kao  komplikovan lavirint.

Castro okrug je najstariji deo grada, i nalazi se na vidnom mestu gledajući od nivoa mora. U ovom okrugu možete videti Parportiani crkvu, koja se ovde nalazi vekovima i poznata je po svom neobičnom izgledu. Bele, kockastog oblika kuće u Hori će Vas oslepeti belinom pod jakim zracima Grčkog sunca. U glavnom gradu Mikonosa, klasična arhitektura Ciklada se kombinuje sa lepim modernim zgradama, ističući harmoniju i kontinuitet kulturnog razvoja različitih epoha ostrva.

Mikonos je prepoznatljiv po svojim vetrenjačama od belog kamena. Siluete velikih vetrenjača su vidljive mnogo pre nego što se približite obali. Mlinovi unutar vetrenjača više ne funkcionišu i umesto njih danas su tu brojne šarene prodavnice i kafići.

Klima na Mikonosu je tipično Mediteranska. Tokom godine ima oko 300 sunčanih dana i padavine su retke, i one su uglavnom krajem zime i početkom proleća najčešće. Prosečna temperatura leti je 28 C, a zimi je prosek blagih 16 C. Meštani ovde razlikuju dve vrste vetra, “siroko” koji duva tokom zime i donosi oluje i u leto,“meltemi”, koji čini da vruć vazduh tokom leti bude prijatan.

Noćni život u Mikonosu je poznat širom sveta. Izbor zabave na ostrvu je veoma raznovrstan. Dan možete početi u jednom od modernih barova u bazenu, a posle da nastavite i da se prošetate ulicama od kaldrme, onda možete ići na ronjenje, otići u neki od restorana na neko od tradicionalnih Grčkih jela koja se spremaju na poseban način, i na kraju, dan možete da kompletirate u boemskom noćnom klubu. Na Mikonosu nema mesta za predrasude i stereotipe. Svi su opušteni, prijateljski nastrojeni, slobodni i beskrajno odani ljudskim sklonostima i interesovanjima.

Plaže Mikonosa, koje se pružaju duž obale, pružaju vam osećaj luksuznog letnjeg odmora. Najbolje plaže su na jugu ostrva i zaklonjene su od vetra. Plaže su podeljene po Vašim željama i ukusima. Postoje tihe i mirne plaže, gde možete provesti vreme sa svojom porodicom i decom, luksuzne plaže sa diskotekama gde možete uživati u non stop muzici, plaža za ekstremne sportove i sportove u vodi kao i nudistička plaža. Eto, svi se odmaraju na način na koji oni žele.

Arhitektura kuća na Mikonosu imaju svoju specifičnost is vi objekti su slični jedni drugima; bele kamene kuće sa plavim vratima i prozorima. Prestižne kuće se jedino razliku po nijansi plave boje vrata i prozora.

Kupovina nekretnine u ovom raju je uvek pametan potez, jer ovo mesto nije samo za odmor, već i za stalni život. Naši klijenti će imati priliku da se dive i uživaju u atmosferi.

Grekodom Vam pruža mogućnost kupovine nekretnine na Mikonosu, i da postanete stalni vlasnik svoje Grčke kuće, na jednom od najatraktivnijih ostrva na Mediteranu.

Prijava za Newsletter