Pasivni prohod od nepokretnosti u Grčkoj

Stalni pasivni prihod odlična je za finansijsku sigurnost. Novac će vam dolaziti u džep bez obzira da li radite ili ne. Ulaganje u imovinu u inostranstvu jedan je od najboljih načina za pasivno zarađivanje novca, posebno kada je u pitanju Grčka.

 

Svako ulaganje se brzo isplati

U početku ćete morati mnogo da potrošite. Ali nemojte se uznemiriti - u poređenju sa igrama na berzama, ovde praktično nema rizika. Rast svakog evra uloženog pri kupovini komercijalnih nekretnina u Grčkoj odvija se istovremeno u dva pravca:

       • Prvo, zakupnina se dobija svakog meseca. Tokom špica sezone, taj iznos se može prilično povećati.
       • Drugo, cena nekretnina u ovoj zemlji je poslednjih godina stalno rasla. Ekonomska kriza je okončana. To znači da ćete za 5 godina moći da prodate stambeni prostor po mnogo               višoj ceni. Prema prognozama, cena po kvadratnom metru će porasti za 40%.

Dobijeni prihod može se ponovo investirati. Pre ili kasnije, doći ćete do tačke u kojoj će vam pasivni prihod omogućiti da uopšte ne radite.

 

Koji troškovi umanjuju vaš prihod?

Prilikom izračunavanja visine dobiti, vredi uzeti u obzir iznos koji dajete na ime poreza. U početku plaćate kamatu kada kupujete nekretninu. Zatim godišnje plaćate porez grčkim poreskim organima.

Možete kupiti stan u vrednosti do 250 hiljada evra i registrovati ga kao fizičko lice. Ovo će značajno smanjiti poresku stopu. Ako želite da uložite više, onda bi bilo bolje da registrujete neku vrstu preduzeća kao vlasnika.

Takođe, na spisku troškova treba da budu i troškovi stambeno -komunalnih usluga, popravki I održavanja. Kontrola nad svim ovim obavezama može se prepustiti predstavnicima specijalizovanih firmi.

Prijava za Newsletter