Zašto je Grčka savršeno mesto za kupovinu nekretnine

Čoveka ravnodušnog prema drevnoj kulturi neće impresionirati činjenica da je ovo rodno mesto Platona, Sokrata, Perikla; da je na svakom koraku moguće videti ruševine drevnih hramova i gradova; da se Akropolj uzdiže iznad glavnog grada Atine. Ovo svakako jeste lep dodatak celom utisku, ali za svakodnevni život vam treba nešto sasvim drugo. Šta bi to bilo?

Prijatna klima. Lepota Grčke nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Plavo more sa belim peskom, blaga mediteranska klima sa 300 sunčanih dana godišnje, veličanstveni pejzaži.
Životna sredina i infrastruktura. Pored kontinentalne Grčke postoje stotine ostrva, od kojih je 140 naseljeno. Oni kojima je potreban mir imaju priliku da ga pronađu na nekom od ovih ostrva ili u mirnom masliniku. Ko voli buku i vrevu, izabraće veliki grad ili možda čak i glavni grad. U bilo kom delu zemlje da se nalazite možete brzo i udobno doći do prestonice.
Blizina populartnih letovališta iz bilo kog dela zemlje, što je važno onima koji vole leto i plažu.


Atrakcije Stare Evrope udaljene su 2-5 sati vožnje, što za posledicu ima smanjenje troškova izleta.
Dostupnost kupovine nekretnina. U svetlu najnovijih dešavanja u Evropi i svetu, dogodila se situacija da su kuće i stanovi, kao i njihov najavm, pojeftinili. To je posebno uočljivo u Grčkoj.
Jednostavnost registracije kupoprodajne transakcije. Registracija imovinskih prava u Grčkoj je proces koji je potpuno transparentan, proverljiv i regulisan javnim pravom, kako u Grčkoj, tako i u drugim zemljama Evropske unije. A kako je moguće unajmiti i lokalnog advokata, onda postupak sticanja nekretnina uopšte nije težak. Takođe se mora npomenuti da su zemljišne knjige u zemlji u savršenom stanju, što dodatno pojednostavljuje proces transakcije.


Grčka je punopravni član EU od januara 1981. Kupovinom nekretnina u ovoj zemlji i dobijanjem boravišne dozvole kupac koristi sve slobode pružene građanima EU.
Sigurnost boravka. Grčka je zemlja sa niskom stopom kriminala. Penzioneri koji su izabrali osamljenu kuću ne bi trebalo da strahuju od problema sa svojom imovinom.
Troškovi života su među najnižima u Evropskoj uniji, posebno u pogledu održavanja stanova.
Mentalitet lokalnog stanovništva. Ko god da se preseli u Grčku taj se neće osećati izopšteno i usamljeno. Društvenost i ljubaznost Grka su dobro poznati.

Prijava za Newsletter