Grekodom Development postaje deo projekta “Hellinikon”

Grekodom Development S.A., kompanija zasnovana na višegodišnjem iskustvu na polju kupoprodaje i izgradnje nepokretnosti u Grčkoj i na Kipru, sa zadovoljstvom obaveštava svoje klijente i partnere da će kompanija učestvovati u najvećem investicionom projektu - „Hellinikon“ u Atini.

Veliki projekat „Hellinikon“ otvara mogućnosti za mnoge investitore, pa tako ni Grekodom Development nije izuzetak. Zajedno sa svojim partnerima, naša kompanija će biti deo ovako velikog projekta. Naši klijenti će imati priliku da kupe isplative nekretnine ili započnu svoju izgradnju u okviru ovog velikom projekta. Ulaganje u „Hellinikon“ nije samo jedinstvena prilika već i perspektivna opcija ulaganja u budućnost. Cilj je puna rekonstrukcija nekadašnjeg aerodromskog područja „Hellinikon“, površine 6.200.000 kvadratnih metara, što će predstavljati najveću privatnu investiciju u Grčkoj. Projekat ima veliki simbolični i finansijski značaj za zemlju. To pokazuje da Grčka iza sebe ostavlja desetogodišnju finansijsku krizu i recesiju. „Hellinikon“ je simbol nove ere. Obnova područja ponudiće zaposlenje za 10.000 ljudi. Po završetku, otvoriće se 70.000 novih radnih mesta.

„Hellinikon“ je nesumnjivo jedan od projekata o kojima se najviše diskutovalo u Grčkoj tokom poslednjih godina, vrednosti od nekoliko milijardi evra okviru kompleksa starog aerodroma. Ulaganja uključuju izgradnju stanova, hotela, komercijalne nekretnine, porodične prostore za zabavu, muzeje, civilne centre, domove zdravlja, sportske komplekse , poslovne parkove, kao i potpunu obnovu već postojeće marine. Ulaganja takođe obuhvataju modernizaciju cele obale, što će, uz park, biti najuočljiviji deo projekta.
Ovaj specifični projekat je najveće ulaganje u razvoj urbane infrastrukture u Evropi, i fokusira se na tok novih investicija i njihovu primenu u sektorima turizma, kulture, preduzetništva, inovacija i očuvanja životne sredine. Očekuje se da će tako velika investicija uticati ne samo na područje Atike već i na celu zemlju.

Osim toga, očekuje se da će obnova i rekonstrukcija „Hellinikona“ doprineti razvoju Atine kao jedne od najznačajnijih svetskih turističkih destinacija, jer projekat uključuje izgradnju novih rezidencija, arhitektonskih znamenitosti, kao i tematskih celina. Projekat je zamišljen da privuče više od milion novih turista, jer će značajno povećati prosečnu dužinu boravka turista u Atini.

Pratite vesti o Grekodom-u kako biste bili u toku sa najnovijim promenama i dopunama ovog projekta. Pratite nas i prijavite se za naš newsletter iz Grčke.

Foto: https://thehellinikon.com/gallery-el/

Prijava za Newsletter