Objavljene prve fotografije VIP odmarališta ruskog milijardera na grčkom ostrvu Skorpios

Dmitrij Ribolovljev , biznismen i milijarder, koji je uvršten u 20 najbogatijih pojedinaca Rusije, nastavlja da gradi elitno odmaralište VIP Exclusive Club na grčkom ostrvu Skorpios. Magazin Forbs objavio je prve fotografije ovog projekta, koje je poslao predstavnik ovog biznismena.

Prema planu, kompleks se sastoji iz hotela sa pet zvezdica sa 48 kreveta (9420 m2), bazena, amfiteatra, wellness centra i sportskih sadržaja. Dogovorena je i izgradnja farme, podizanje zasada voća, izgradnja staja za konje, podizanje vinograda i izgradnja veštačkog jezera. Na istočnoj strani ostrva postoji nekoliko vila koj su u vrlo lošem stanju. Prema Business Insider-u, bivši vlasnik ostrva Skorpios, Aristotel Onasis je nekad tamo živeo. Među tim vilama nalazi se čuvena „Pink House“ - vlasništvo njegove druge supruge Žaklin (udovice Džona F. Kenedija i bivše prve dame Sjedinjenih Američkih Država). Ribolovljev namerava da u potpunosti rekonstruiše sve propale zgrade, kao i da obnovi svu ostrvsku infrastrukturu. Trenutna luka biće proširena za smeštaj velikih čamaca. Pripremni radovi su započeti tokom 2020. Očekuje se da će VIP Exclusive Club biti spreman do leta 2024.


Grčki milijarder Aristotel Onasis kupio je ostrvo Škorpioni 1963. godine. 1988. godine ćerka ovog biznismena, Kristina je umrla, a zatim je ostrvo napušteno. Dmitrij Ribolovljev je ostrvo kupio 2013. godine od Onazisove unuke Atene. Cena je bila postavljena na 153 miliona dolara i uključivala je ne samo ostrvo Škorpioni već i susedno malo ostrvo Sparti. Tipično, kupac nije bio sam Ribolovljev, već jedna kompanija koja je povezana sa njegovom ćerkom Ekaterinom. Dmitrij preferira ovu metodu nakon razvoda sa bivšom suprugom Elenom.

Porodica milijardera koristi ovo ostrvo isključivo za privatnu upotrebu. 2014. godine Ekaterina je na ostrvu proslavila svoj 25. rođendan, a godinu dana kasnije i brak.

Decembra 2020. grčke vlasti odobrile su izgradnju VIP Exclusive kluba na ostrvu. Prema preliminarnim procenama, ovaj projekat može otvoriti 130 novih radnih mesta, a investicija će iznositi približno 200 miliona dolara. Porodica Ribolovljev namerava da koristi ostrvo za sebe, ali samo povremeno. Ostatak godine će ga izdavati u celosti. Konkretni troškovi zakupa još nisu poznati, ali predstavnici Ribolovljevog napomenuli su da će definitivno premašiti milion evra nedeljno.

Source: forbes.ru

Prijava za Newsletter