TEMES Group Holding učestvuje u projektu ‘‘Helinikon‘‘

Izgradnja dva hotelska kompleksa u zoni starog atinskog aerodroma će koštati više od 300 miliona eura.

Porodica Konstantakopulos, koja je vlasnik TEMES Group Holdinga, nastoji da realizuje ovaj projekat. Najveća grčka kompanija u oblasti izgradnje je kupila najveći paket deonica od dve kompanije koje su se inicijalno zainteresovale za izgradnju hotelskih naselja. TEMES je sada vlasnik 70% njihovih deonica.

Osim ova dva hotelska kompleksa u zoni starog aerodroma, planirana je i izgradnja Marina Shopping Centra, ali još uvek nije objavljeno ime kompanije koja će realizovati ovaj projekat. Poznato je da je Lambda Development jedan od najvećih saradnika TEMES-a, i oni su vlasnici 30% gore navedenih građevinsikh kompanija.

CEO TEMES-a, Ahileas Konstantakopulos je izjavio da je oaj projekat za kompaniju tranzicioni i predstavlja korak ka dobu moderne tehnološke izgradnje. Kompanija TEMES, po njegovim rečima,  nastoji da primeni najbolju praksu kada je izgradnja hotelskih i rezidencijalnih kompleksa u pitanju, i zahvaljujući tome bi sektor turizma u Grčkoj dobio dodatni podsticaj ka daljem razvoju. Međutim, Helenikon je nešto posebno, jer tu cilj ne bi bila  samo izgradnja luksuznih hotela, već kreiranje celokupne oblasti sa razvijenom infrastrukturom, čime bi se zadovoljila potražnja za nekretninama tog tipa ali i ispoštovali svi ekološki standardi. 

Lambdin CEO, Odiseas Atanasiu je potvrdio da do sada nije bilo projekata poput Helinikona. Otkrio je specifične detalje izgradnje, navodeći da će na plaži biti jedriličarski klub kao i zona komercijalnih objekata sa buticima, restoranima i drugim pratećim sadržajima. Stručnjaci iz Architect office-a rade na ovom delu projekta.

Razvoj cele oblasti starog aerodroma će trajati oko 5 godina. Period isplativosti celog projekta još nije objavljen, ali je poznato da je ova izgradnja samo prvi korak ka nečemu što nazivaju Atinskom rivijerom. Iako najavljena i planirana pre 20 godina, izgradnja elitnog, ekološki održivog naselja sa parkom  na preko 1000 hektara je tek sad postala moguća zahvaljujući TEMES Group Holdingu. Nakon realizacije projekta, procenjuje se da će broj stanovnika opštine Eliniko-Argirupoli porasti za oko 25.000.

Prijava za Newsletter