Od 1. juna 2020 građani Bugarske i Srbije mogu putovati u Grčku

Od 1. juna 2020 građani Bugarske i Srbije mogu putovati u Grčku bez obaveze odlaska u 14-odnevni karantin. Tu odluku su doneli bugarski premijer Bojko Borisov i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle online sastanka sa liderom grčke.

Na granici će svaki turista biti u obavezi da ostavi svoj broj telefona i da popuni izjavu o tome da je upoznat sa epidemiološkom situacijom, da nema nikakve simptome i da putuje svestan mogućih rizika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, grčki premijer Kiriakos Mitsotakis, rumunski premijer Ludović Orban i bugarski premijer Bojko Borisov razgovarali su o merama kojima će se olakšati putovanja njihovih građana u vreme pandemije COVID-19. Cilj popuštanja mera je stvaranje uslova za putovanje i obnavljanje turizma između građana ove 4 zemlje, bez obaveznog 14-odnevnog odlaska u karantin, a u skladu sa svim bezbedonosnim i higijenskim propisima kako bi se suzbilo širenje virusa.

Video-konferenciji su takođe prisutstvovali ministri spoljnih i ministri unutrašnjih poslova svake od zemalja, kao i ministri zdavstva, saobraćaja i turizma.

Prijava za Newsletter