Atinu i Solun očekuju velike promene

Novi premijer Grčke,  Kiriakos Micotakis je upoznao Parlament sa pokretanjem pet velikih projekata razvoja Atine i Soluna. Realizacijom ovih projekata doći će do velikih promena istorijskih mesta, kao i rezidencijalnih delova gradova. Transformaciju Soluna i Atine Micotakis vidi kao jadan od najvažnijih zadataka svog tima. Obnova je bitna vrlo važna za stanovnike tih gradova i u skladu je sa državnim intereima.

Imlementacija ovih projekata značajno će doprineti razvoju države: otvoriće se nova radna mesta i, lokalno gledano, kvalitet života će biti unapređen.

Novi Vladini projekti

№1

Zatvor Koridalos

Zatvorski kompleks koji se nalazi u zapadnom predgrađu Atine, prema planovima koje je najavio Premijer, uskoro će biti izmešten izvan grada. Prostor na kome se kompleks sada nalazi je pogodan za razvoj zabavnih sadržaja, pa će, stoga, prema projektu, zatvor biti porušen i na njegovom mestu će se naći prirodna oaza i objekti sportskog i kulturnog tipa.

№2

Arheološki muzej

Narodni Arheološki Muzej će biti proširen spajanjem sa Matsovio Univerzitetom tehničkih nauka. Ovo spajanje će biti dodatni podsticaj bržem razvoju oblasti Eksarhia. Ceo projekat se finansira iz sredstava Fondacije Stavros Niarhos. Finalizacija planova i proširenje se očekuju vrlo uskoro.

№3

Kraljevska rezidencija Tatoi

Za ovaj objekat, 15 km severno od Atine, odlučeno je da preuredi i prenamenuje. Umesto stare letnje kraljevske rezidencije, od sada će to biti izložbeni prostor za promociju prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda, a očekuje se i preuređivanje celog okolnog pejzaža. U istom kompleksu je planirana i izgradnja hotela i muzeja, i ceo prostor će biti dostupan posetiocima.

№4

Međunarodni centar za inovacije

Nova Vlada je razvila projekat da se na području stare fabrike đubriva napravi  Međunarodni centar za inovacije u Keraciniju. Uskoro će stara fabrika biti zatvorena.

№5

Interaktivni park

Prostor Sajma u Solunu, sa svojom površinom od  180.000 m2T takođe očekuje velike promene. Svih njegovih 17 paviljona i dve moderne sale za konferencije postaće svojevrsni interaktivni park.

Prijava za Newsletter