Nekretnine Na Volos-Pelionu

Volos je glavni grad regionalne jedinice Magnezije, regiona Tesalije koji se nalazi na ekološko netaknutoj morskoj obali Pagasitik zaliva u podnožju planinskog venca Pelion.

Jedinstvena lepota i originalnost ovog regiona Grčke je opevana u drevnoj Grčkoj poeziji kao mesto za odmor Bogova sa Olimpa, i rodno mesto mitskog bića Kentaura, tako da i dalje zadržava svoj šarm.

Kao što moćni magnet privlači metal, Magnezija privlači turiste, velikodušno davajući svoja blaga – njegovu mikroklimu, fantastično more i pogled na planinu, prelepe plaše koje imaju “Plavu zastavu” od EU, živopisna sela smešten ispod guste šume bukve, hrasta i oraha, i brojni spomenici istorije i kulture.

Volos je osnovan u drugoj polovini 19. Veka, i uprkos svojoj kratkoj istoriji, uvek je zauzimao vodeću poziciju u ekonomskom, kulturnom i političkom životu Grčke.

Moderni Volos je treća po veličini luka u Grčkoj, i povezuje je sa Evropom, Bliskim istokom i Azijom.

Lokalni univerzitet je jedan od najvećih visokoškolskih ustanova u Grčkoj i jedan je od glavnih mesta za međunarodne naučne i kulturne konferencije, kongrese, izložbe i konvencije.

Volos je u 2004. godine ugostio 28. Olimpijske igre,  tako da u gradu postoji nekoliko sportskih objekata gde se održavaju takmičenja na međunarodnom nivou.

Dobijanjem centra pažnje u međunarodnim krugovima, Volos je privukao pažnju i međunarodnih i Grčkih investitora, ali je isto tako postalo atraktivno mesto za kupce nekretnina. Nakon što posetite ovo mesto, želećete ovde da kupite nekretninu. Posebno, ako ne planirate samo da živite već i da izdajete nekretninu.

Za današnje investiranje, potencijalnom kupcu je potrebna profitabilna nekretnina, koja će mu doneti novac od iznajmljivanja u budućnosti. Profitabilnost od izdavanja vila i apartmana u Volosu je visoka i iznosi 10% - 15% na godišnjem nivou u zavisnosti od vrste imovine.

Atraktivnost nekretnine u “High resort” u, kako u Volosu tako i u regionu Pelion, doprinose gore pomenute činjenice. Volos i Pelion nisu samo najbrže rastući privredni i kulturni regioni u Grčkoj, već su i turistička sedišta Tesalije, koji godišnje animiraju veliki broj turista širom sveta.

Glavni grad Magnezije je udobno smešten na pola puta između Atine i Soluna, i može se doći sa avionom, autobusom, autom ili vozom do ovog mesta. Uzgred, u Volosu je očuvana i stara železnica pruga, uz koji ide retro turistički voz, koji nezvan po lokalnom stanovništvu Montzuris.

Nazad u danima to je bilo jedino sredstvo komunikacije u planinskim šumama Pelion sela -  danas je to najromantičnija tura koja prati lučki most preko klisure od Volosa do mesta Milies.

Planinski venac Pelion je jedinstveni prirodni spomenik, i smatra se jednim od najlepših destinacija za odmor u Grčkoj. Zapravo, to je zaštićeno područje, brojna područja su bila povezana putevima sa Volosom tek u drugoj polovini dvadesetog veka. Sada, planinske putevi i brojne serpentine podsećaju na Švajcarsku u Grčkoj, i povezuju 24 sela, i lepota i šarm koji su daleko izvan granica Grčke.

Najinteresantnija sela sa turističke tačke gledišta se nalaze u severnom delu Peliona. U selu Anaksija se nalazi Vizantijska palata i kapela koje datiraju iz 13. Veka, a u živopisnoj Portariji morate posetiti 6 crkvi iz perioda krstaških ratova.

U leto, naravno, nema mnogo mesta za kretanje u primorskim gradovima, na severo-istočnoj i istočnoj obali poluostrva. Najpopularniji su Agios-Joanis i Zagora. Prvi je šarmantini grad-luka, koji leži na obroncima zaliva Agios Dimitrosa. Drugo mesto je locirano na obroncima planine Lefo – Kotroni, pokriveno plantažama jabuka. Ponos ovog rezorta je ekološka udobna plaža Starog dela grada, sa platama izgrađenih u neoklasičnom stilu.

Odavde lako možete doći do obale Egejskog mora u selima Elica, Pouri, Horefto i drugih. Sva ta sela su jedinstvena na svoj način i nude svojim posetiocima miran odmor, i tradicinalni način života koji se retko može naći na kontinentu.

Trenutno je potražnja za nekretnine na Volosu i pelionu u naglom porastu. Sve više i više ljudi žele da kupe stan, kuću ili vilu u ovoj zemlji izobilja. Pravi skok je doživela prodaja zemljišta u glavnom gradu Magnezije, kao i u primorskom pojasu poluostrva i u planinskim selima.

Prijava za Newsletter