Nekretnine u Solunu . Prodaja i iznajmljivanje kuća, stanova , vila i vikendice .

Solun, najveci grad Makedonije, se često smatra severnom prestonicom Grčke. Stara legenda kaže da ju je osnovao Kasander, Makedonski car, i da ga je nazvao po svojoj ženi Thessaloniki. U tim drevnim danima nije mogao da zamisli da će grad postati toliko popularan i da će dobiti veoma razvijenu infrastrukturu.

Kupiti nekretninu u Solunu, bilo da je kuća u gradu ili na periferiji, ili stan u centru grada, je odličan izbor za kapitalnu investiciju. Moći ćete da je koristite kao Vaš drugi dom ili za odmor, ili ćete možda želeti da živite baš tu. Druga opcija je da izdajete: Grčka, zemlja koja je poznata po svom toplom moru I svojoj blagoj klimi, je mnogo voljena od strane stranih turista koji će Vam platiti dobru kiriju.

Takođe treba napomenuti da su meštani uvek prijateljski nastrojeni prema svojim komšijama. Grčka tolerancija, srdačnost i prijateljski odnos su urođeni – ovaj narod je naučio  da opstane i da podeli svoju zemlju sa svim svojim komšijama. Za sada, takav komfor čini Solun idealnim mestom za život.

Недвижимость в Салониках

Solun je poznat po svojoj luci, koja zauzima drugo mesto (po teretnom prometu) odmah iza luke u Atini, i igra veoma važnu ulogu u Grčkoj ekonomiji. Morski saobraćaj postoji i razvija se od davnina: postoje regularne trajektne linije koje povezuju Grčke gradove sa velikim brojem Grčkih ostrva kao i sa stranim državama.

Zgrade u gradu se graniče jedna uz drugu kao kaskade, i čine ulice prelepe za šetnju. Da bi saobraćajna infrastruktura bila još udobnija, gradska vlast je odlučila da izgradi metro. Izgradnja je u toku i počela je još 2014 godine.

Za one koji vole da putuju – ili oni koji idu na poslovna putovanja – Solun je veoma dobar izbor. Redovni letovi sa aerodroma Makedonija povezuju Solun sa velikim brojem zemalja.

Недвижимость в Салониках

Glavni grad severa Grčke i drugi po veličini u Grčkoj, je veoma važan poslovni i industrijski centar. Ovde možete naći brojne farmaceutske, duvanske I prehrambene fabrike.

Još jedna važna karakteristika koja Vam može biti interesantna pri kupovini nekretnine u Solunu je njeno bogato istorijsko nasleđe i moderni kulturni život. Grad je bogat raznim spomenicima i istorijskim objektima koji datiraju još iz Ranih Hrišćanskih i Vizantijskih vremena. UNESKO je proglasio neke od tih zgrada Svetskom kulturnom baštinom. Ovo su neke od njih: crkva Dimitrija od Soluna, grad Rotunda, crkvr Sv. Sofije i Sv. Apostola, Ahiropitos bazilika, crkva Sv. Pantelejmona, manastir Latonia i drugi. Ali dominantni arhitektonski simbol Soluna je poznata Bela kula. Razni festivali, takmičenja, koncerti i drugi događaji koji se održavaju, čine kulturni život grada ljudima i njegovim posetiocima još uzbudljivijim. Prvi međunarodni Filmski festival je održan 1960. , dok je festival o dokumentarnim filmovima održan 1999. god. Ljubiteljima kupovine će se takođe dopasti ovde: grad je domaćin međunarodnog sajma trgovine koji se održava svake godine. To je još jedan značajan argument pri kupovini nekretnine u Solunu.

Fokusiran na organizovanje događaja za mlade, Solun je proglašen Evropskom prestonicom za mlade 2014. god. U gradu ima dosta studenata i to je još jedan od razloga što je voljen od strane mladih. Takođe je i poznat po svom aktivnom noćnom životu. Evo liste nekih od klubova koji bi rado želeli da Vas ugoste bez obzira na Vaše godine: Club Vogue, Club House, Limani Rock&Roll, Club Matter, Minibar itd.

Недвижимость в Салониках

Sve ove karakteristike čine Vaš život u Solunu veoma udobnim i atraktivnim. To takođe znači da cena nekretnina u Solunu i njene komercijalne vrednosti nikada neće pasti.

Evo nekoliko razloga koji će Vam pomoći da se odlučite u korist Soluna:

  • Veoma razvijena infrastruktura
  • Dva velika univerziteta se ovde nalaze: Aristotel univerzitet i Makedonija univerzitet koji se rangiraju među najboljim školama na Balkanskom poluostrvu
  • Obala u Solunu je najduža gradska obala u Evropi i odlično je mesto za mirne šetnje i džoging
  • Ima dosta muzeja, Hrišćanskih crkava i drevnih hramova
  • Meštani veruju da je atmosfera u gradu veoma posebna i puna magije
  • Veliki broj trgovačkih centara, barova, kafića i kafana
  • Bogata istorija i brojne istorijske znamenitosti kao i memorijalne građevine
  • Veoma dobra lokacija, nedaleko od morskog letovališta Halkidiki

Dosta je i delova Soluna u predgrađu koji se takođe mogu razmatrati pri kupovini nepokretnosti 

Nekretnine u Perei

Kupovina nekretnine u predgrađu Soluna, kao što je malo mesto Perea, je takođe veoma dobra kapitalna investicija. Selo se nalazi na obali Egejskog mora i ima veoma razvijenu infrastrukturu, ali su cene nekretnina daleko niže nego u samom gradu. Mnogo novih objekata je u izgradnji, kako gradskih kuća tako i zgrada ( ni jedna nije višlja od 5 spratova), is vi oni imaju predivan pogled na more.

Nekretnine u Nei Epivatima

Selo Nea Epivati se nalazi odmah pored sela Peree. Čak je i meštanima teško da kažu gde jedno selo počinje a gde se drugo završava. Obala Nea Epivata je prirodni nastavak Peree, a oba sela se mogu pohvaliti  brojnim kafićima, barovima, restoranima i tavernama uz obalu mora u kojima ćete sigurno uživati. Njene odlične plaže, modern radnje kao i odličan izbor cena nekretnina čine Nea Epivate veoma izazovnim mestom.

Nekretnine u Agia Triadi

Selo Agia Triada se nalazi odmah posle Peree i Nea Epivata. To je malo turističko mesto sa dobrom infrastrukturom. Inače, autoput povezuje selo sa aerodromom u Solunu, i sa samim gradom , tako da nećete ni osetiti da ste van Soluna.

Nekretnine u Mihanioni

Mihanioni je izuzetno i prestižno selo koje se nalazi na samoj obali mora, a nekretnine u ovom selu su izuzetan izbor. Njena veličina sa svojim prodavnicama, kafićima, bolnicom, poprilično podsseća na mali grad, i naravno prelepa obala mora je njena najbolja dekoracija.

Nekretnine u Nea Irakliji

Ako sanjate o kući na poluostrvu Halkidiki, ali u isto vreme želite da budete blizu Soluna, Iraklija može biti baš ono što želite. Mnogo Grka kupuje nekretnine ovde, kako bi provodili više vremena pored mora u letnjem periodu. To je lepo mesto sa dobrom turističkom infrastrukturom, njene psotaverne (restorani sa morskim plodovima i ribom, koje su omiljene od strane Grčkih poznatih ličnosti) su verovatno najbolje od svih prigradskih naselja, more je kristalno čisto i cene nekretnina su veoma pristupačne. Jedina stvar koju treba imati na umu jesto što je Iraklija za razliku od drugih sela tipično letovalište. To znači da ćete morati da uživate u samoći, miru i tišini – ali zar nije baš to ono što tražimo i što nam nedostaje, kada živimo u velikim i bučnim gradovima.

Недвижимость в Салониках

Kompetentno osoblje Grekodom Development kompanije će Vam pomoći u odabiru Vaše nekretnine iz snova u Solunu, predgrađima ili u bilo kom delu Grčke, i takođe će Vam pomoći u vezi sa svim pravnim formalnostima.

Prijava za Newsletter