Nekretnine Na Kosu

Kos je Grčko ostrvo koje se nalazi Egejskom moru i pripada Dodekanez arhipelagu. Glavni grad ostrva je istoimeni grad Kos, sa glavnom lukom koja se nalazi u gradu. “Hipokrat”međunarodni aerodrom se nalazi na 26 km od grada. Letovi odavde za Atinu, Rodos i Solun se obraćaju tokom cele godine. Zbog bujne vegetacije, lepih vrtova i parkova, ostrvo je dobilo nadimak “vrt Egejskog mora”. Pre svega, turiste privlači prirodna lepota i prijatni ambijent ostrva, sem toga ostrvi ima više kulturno istorijskih mesta koje možete posetiti, gde će Vam biti potrebno da izdvojite više od jednog dana. Kos ima dobro razvijenu infrastrukturu. Duh antičkog doba je usko povezan sa savremenim vrednostima i zabavom. Veliki broj taverni, vodenih atrakcija, diskoteka i restorana će Vam pomoći da na najbolji način utrošite slobodno vreme.

Na ostrvu Kos možete naći širok izbor nekretnina. Od višespratnih zgrada sa stanovima do luksuznih vikendica na plaži i vila sa privatnom plažom. Grekodom Development će Vam pomoći da kupite profitabilni i komercijalni stambeni objekat na ostrvu Kos.

Na ostrvu skoro cele godine preovladava sunčano vreme koje mami turiste i u kasnu jesen i zimu. Sezona kupanja kreće u maju, kada se voda zagreje i dostigne temperature od 20 – 23 C. U proleće kada vrtovi i parkovi kreću da cvetaju, možete uživati u neverovatnoj raznolikosti boja. Temperatura leti često ide iznad 35 stepeni, ali povetarac koji duva sa mora značajno ublažava vrućinu.

Plaže na ostrvu će zadovoljiti i najzahtevnije turiste. Šljunak, pesak, crni vulkanski pesak, tišina, gužva – možete naći plaže za apsolutno svačiji ukus kao i za svaku vrstu odmora. Kos se nalazi na veoma povoljnoj lokaciji, i veoma brzo i lako možete doći do susednih ostrva, a u slučaju da Vam i to nije zanimljivo, možete otići do nekog od lokalnih centara.

Uprkos činjenici da je glavni grad ostrva ravan, možete videti dosta litica i klisura. Najviši vrhovi: Dikeo, Laatra i Simpatros. Kamene stene su vulkanskog porekla. Zemlja je veoma plodna, što su dokaz veliki broj šuma, voćnjaka i poljoprivrednog zemljišta.  Pored luksuzne flore, ostrvo je dom jedinstvene faune, i mnoge vrste životnja su ovde označene kao ugoržene.

Mnoga ostrva u Grčkoj se pominju u Grčkoj mitologiji i Kos nije nikakav izuzetak. Kada se Herkules vraćao u Troju kod njegove maćehe, boginja Hera je stvorila snažnu oluju, sa namerom da potopi brod velikog ratnika.

Brod je usled jake oluje bačen na ostrvo Kos a lokalni ribari kada su ga videli su mislili da je gusarski brod i počeli su da ga gađaju kamenjem, ne dozvoljavajući mu da dopliva do obale. U toku noći, ljuti Herkules je doplivao do ostrva, ubio kralja i počeo da vlada samostalno ostrvom. Hram Herakle je jedan od najstarijih mesta na ostrvu.

Takođe, na ostrvu je rođen jedan od najpoznatijih iscelitelja, Hipokrat. “Otac medicine” je živeo sto godina, što nije iznenađujuće, jer je vazduh na ostrvu besprekorno čist zahvaljujući velikom broju drveća bora i eukaliptusa, što je dobro za zdravlje. Mnogo lokacija je povezano sa  ocem medicine: Hipokratovo drvo, hram medicine Akselpion, muzej posvećen Hipokratu.

Kupovina imovine na ostrvu Kos je profitabilna i “win-win” investicija. Rezervišite turu za razgledanje imovine i Grekodom će Vam pomoći da izaberete imovinu uzimajući u obzir Vaše zahteve i da ćemo Vam pokazati najbolje opcije.

Prijava za Newsletter