Nekretnine Na Santoriniju

Santorini je ostrvo koje je nastalo pre više od 3500 godina, kao rezultat snažne vulkanske erupcije. Ukupna površina ostrva je 76 km2 i glavni grad je Fira. Santorini se smatra jednim od najlepših i najmisterioznijih odmarališta ne samo na Mediteranu, već i na svetu. Ostrvo je poznato po svojim jedinstvenim pejzažima, besprekorno čistim morem, „obojenim“ plažama i gostoprimstvom malih gradova i sela.

Klasična Mediteranska klima preovlađuje na ostrvu tokom cele godine. Povremene kiše su i moguće u toku letnjeg perioda. Zimi, čak i u toku noći možete imati duge i romantične šetnje. Sezona kupanja kreće u maju, kada  

Santorini je pravi dragulj Mediterana. Ovo ostrvo je uvek uključenu u listu najlepših mesta na planeti i ima brojne nagrade i priznanja od raznih međunarodnih turističkih publikacija, organizacija i fondacija. Ono je takođe jedno od prioritetnih mesta za Medeni mesec. Prvi brodovi počinju da stižu krajem marta.

Glavni grad ostrva, Fira, se izdvaja sa svojim čudesnim arhitektonskim stilom, od ostalih Ciklada. Ovde se nalazi najvećii broj zgrada sa svodovima i kupolama, nego bilo gde drugde. Samo zamislite: belina kuća koja se slama sa plavim kupolama crkava i manastira. Jedna od najpoznatijih crkava je Agiu Mina i ona se nalazi na samoj litici.

Ovo je arhitektonsko obeležje ne samo Grčke već i šire. Ostale kuće su u obliku amfiteatra složene na padinama brda. Posetioci ostrva jednostavno vole da žive u tradicionalnim kućama Ciklada. Sedeći za stolom na terasi, uživajući u vinui posmatrajući poplavu sunčevih zraka na horizontu Egejskog mora – to je istinski spoj harmonije i mira tokom boravka na Santoriniju.

Najlepše i najomiljenije mesto medju turistima je Oia, koje se nalazi na samom rubu ostrva. Selo Imrovilji, takođe privlači dosta turista, nudeći svoj prekrasni panoramski pogled i srednjovekovno selo Pirgos, sa živopisnom arhitekturom i vekovno starim  istorijskim spomenicima. Možete se upoznati sa podvodnim svetom Egejskog mora u neobičnom obilasku sa podmornicom. Neverovatni spomenici kulture, izuzetna arhitektura i neverovatno lepi pejzaži uvek privlače na hiljade turista.

Plaže na Santoriniju su uglavno od sitnog kamenja, koji zbog svoje vulkanske prošlosti mogu biti različite boje: crvene, bele i crne. Posebnu pažnju treba obratiti na dve plaže:

  • Kamari je luksuzna plaža u blizini drevnog grada Tira. Sastoji se od finog šljunka i crnog peska vulkanskog porekla. U blizini se nalazi širok spektar barova, kafića i hotela.
  • Perisa je udobno smeštena plaža u podnožju planine Musa Vuno. Stene brane obalu od 8 km, od vetra i lini prijatnim ulazak u vodu. Njena atmosfera je pogodna i mirna za odmor sa porodicom i prijateljima.

Mitovi kažu da ispod Santorinija leži ostrvo Atlantida. Decenijama su istoričari iz celog sveta tražili dokaze o ovoj legendi, 60 ih godina prošlog veka tokom iskopavanja na ostrvu pronađene su ruševine grada drevne civilizacije Minoana. Kod iskopina, u blizini sela Akrotiri, se nalazi Arheološki muzej, gde možete otkriti kulturu i arhitekturu iz drevnih vremena, i obogatiti znanje iz istorijskog muzeja u gradu Fira.

Neobična i romantična slika ostrva izaziva interes da steknete i kupite nekretninu u ovom delu Grčke. Na Santoriniju nude širok spektar nekretnina: kuće na sprat, prizemen kuće,  vile, vikendice i komercijalne nekretnine.

Stare bele kuće na brdu sa pogledom na Egejskom moru su naročito popularni. Svake godine ostrvo privlači sve više investitora i gradjevinskih firmi, zbog ovih činjenica infrastruktura se razvija na najviši nivo. Kupovina nekretnine na Santoriniju je profitabilna i investicija koja obećava.

Zahvaljujući Grekodom u  imate jedinstvenu priliku da kupite nekretninu na Santoriniju. Možete doći do nas i naći iskusni menadžeri će Vam pomoći da Vam se snovi ostvare i da obezbedite nekretninu na najlepšem ostrvu na svetu, i imovina na Santoriniju će biti u vašem ličnom vlasništvu, na području nekadašnje i kultne Atlantide !

Prijava za Newsletter