Imovina na ostrvu Tasos . Prodaja i iznajmljivanje kuća, stanova , vila i vikendice

Do ostrva Tasos možete lako doći brodom, pošto se nalazi na samom severu Egejskog mora. Brod polazi iz Kavale, a ceo put traje samo 30 min. Ljudi često zovu Tasos “Smaragdom Grčke krune”, i da je pere safirno plava voda Egejskog mora. Tasos se nalazi na 220 km od Soluna.

Ovde ćete moći da nađete tiho i mirno mesto za odmor. Njegove snežno bele peščane plaže je EU nagradila Plavim zastavama za čistoću i bezbednost. Njena zelena brda i stene čine Tasos profitabilnim mestom za investiciju.

Недвижимость на острове Тасос

Tasos je prekriven gustim šumama borava, smreke, hrasta i platana pomešane sa maslinjacima blizu obale mora. Zbog ovoliko zelenila ovo ostrvo se naziva Smaragdnim ostrvom.

Ako kupite nekretninu na Tasosu, imaćete odličnu priliku da uživate u prelepim plažama, kao i da odete na uzbudljive izlete i ekskurzije. Ostrvo ima bogatu istoriju i većina arheoločkih spomenika je preživelo kroz vreme. Budite sigurni da na vreme rezervišete turističkog vodiča koji će Vas odvesti u obilazak drevnih hramova Apolonu i Dionisiu. Još jedan razlog da izaberete Tasos kao mesto gde ćete kupiti nekretninu jeste što ostrvo nije toliko udaljeno od kopna, tako da lako možete otići i do ostalih znamenitosti na Severu Grčke – i do aerodroma u Solunu.

Недвижимость на острове Тасос

Svakako, do Tasosa je veoma lako doći. Uzmite avion iz  gradova u Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Baltičkih republika ili Kazahstana  i neće Vam trebati više od 2-3 sata da dođete do Soluna, a od Soluna do Kavale Vam neće trebati više od 100 min, a od Kavale ćete moći direktnim trajektom da dođete do Tasosa.

Još jedan dobar razlog da kupite nekretninu na Tasosu, jeste što je ovde letnja sezona poprilično duga. Već u aprilu ćete moći da uhvatite dosta sunčanih dana, a sredinom novembra ćete moći i dalje da provodite vreme na plaži. Umerena klima na Tasosu karakteriše blaga zima i umerena leta gde nikad nije previše vruće. Prosečna temperature leti je 30 C, a dok ne pada ispod 14 C.

Na Tasosu ima dosta živopisnih malih gradova i sela, kao što je Limenas (prestonica ostrva), Veliki i Mali Kazaviti (oba su lepa mesta), Kaliraki (nalazi se u podnožju brda), Limenarija (turističko mesto sa razvijenom infrastrukturom) i Potos (mesto koje je najprivlačnije za mlade ljude). Ovde izgleda kao da je vreme usporeno, pošto većina meštana i dalje poštuje i održava svoje stare običaje i tradiciju.

Gde god da se odlučite da kupite ili da izgradite nekretninu, lako ćete moći da obiđete ostale delove ostrva. Kružni put povezuje brojna mesta uz morsku obalu, u kojima možete naći veliki broj zabavnih centara, barova, klubova pa i mirnih i skrivenih plaža. Na ostrvu možete i naći mnoštvo srednjovekovnih spomenika, manastira, crkava i razrušenih građevina iz antičkog vremena.

Ako kupite nekretninu na Tasosu, imaćete odličnu priliku da istražite ovo predivno mesto i da otkrijete brojna lepa mesta koja oduzimaju dah.

Prijava za Newsletter