Nekretnine na Olimpijskom rivijeri (u Katerini ) . Prodaja i iznajmljivanje kuća, stanova , vila i vikendice

Pieria je živopisna Grčka regija, mnogo voljerna od strane turista i nalazi se južno od Soluna. Ona je takođe poznata kao Olimpijska rivijera.

Ovaj region se nalazi na dobroj lokaciji sa dobrim putevima, samim tim je lako doći i do spomen mesta u Pieriji. Planina Olimp, veličanstveno mesto Grčkih bogova, se takođe nalazi ovde. U današnje vreme, to je nacionalni rezervat poznat po svojoj raznolikoj Mediteranskoj flori i fauni. Uprkos veoma rasprostranjenom verovanju, Olimp nije jedna planina, već je to planinski masiv koji se pruža kroz nekoliko regija Makedonije i Tesalije.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Svake godine ovo mesto posećuje veliki broj turista, a drevna Grčka civilizacija je ostavila bogato kulturno nasleđe. Selo Dion koje se nalazi tačno na Olimpu je jedno od takvih mesta. Savršen pogled na more otvara se sa Olimpa, i ako kupite ovde nekretninu, imaćete priliku da istražite njegovu okolinu i da otkrijete neverovatna mesta.

Katerini je glavni grad Pierie. Ovaj grad je poprilično veliki (ako se meri sa ostalim Grčkim gradovima) i moderan, sa različitim poslovnim aktivnostima i dobrom socijalnom i saobraćajnom infrastrukturom. Inače već veliki protok turista se i dalje povećava; to je jedan od razloga zašto su Olimpijska obala i Katerini dobri za kapitalnu investiciju.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Mali i šarmantni grad Litohoro leži u podnožju planine Olimp. Njegova lepota ga je učinila popularnom turističkom destinacijom, ali je isto tako uspeo da sačuva svoju tradiciju. Grad je podeljen na dva dela, jedan je pun života, aktivnosti i raznih zabavnih mesta, dok je drugi deo mirniji, gde možete šetati svojim uskim ulicama i da se divite starim i tradicionalnim kućama. Ako odlučite da se popnete na Olimp, Litohoro je odlična polazna tačka.

Paralia Katerini je morsko odmaralište koje vole mladi ljudi. Leži na obali Egejskog mora u Pieria regionu. Mladi ljudi iz Severne Grčke i iz cele dolaze ovde da se odmore i dobro provedu u brojnim barovima, diskotekama i klubovima koji su poznati među turistima. Pored ovih svakodnevnih aktivnosti, Paralia nudi svojim posetiocima visoko razvijenu infrastrukturu, veličanstvene pejzaže i peščane plaže. Sve ovo čini ovo mesto veoma privlačnim potencijalnim kupcima koji žele da im drugi dom bude pored Grčkog mora. Kristalno čista voda Egejskog mora i planina Olimp koji su u blizini su možda i najveći razlozi kupovine nekretnine u ovom mestu.

Paralia Katerini ima nekoliko dobrih terena za tenis i košarku, kao i dobre staze za bicikliste. Gradska skupština organizuje različite vrste sportskih događaja za one koji žele da se oprobaju u odbojci na pesku, fudbal ili u nekim drugim sportovima. Ovde se nalazi i dobra karting staza, na kojoj možete da vozite iz zabave ili da vozite na nekom od lokalnih mitinga. Tako da će Vam kupovina nekretnine na Olimpijskoj rivieri doneti dosta radosti svakom članu Vaše porodice, i velikog i malog.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Pieria ima razne rekreacione mogućnosti koji će zadovoljiti želje svakog posetioca, i moći će da izaberu ono što je po njihovom ukusu. Možete uživati u predivnim plažama i kristalno čistom moru, ili da uživate u celodnevnim aktivnostima u gradu.

Leptokarija je još jedno turističko mesto u Pieriji, nalazi se na 25 km od Katerinija i na 92 km od Solunu. Ovo magično mesto karakteriše Staro-grčka tradicija i Evropska umerenost, ali ni noćni život nije zanemaren. Mesto je odlično za ekonomsku klasu turista, cene u kafićima, restoranima i tavernama su veoma pristupačne. Leptokarija je verovatno jedino morsko odmaralište koje ima železničku stanicu, i cene nekretnina nisu samo prihvatljive, već su i mnogo niže upoređujući ih sa drugim oblastima u Grčkoj.

Platamon je malo mesto poznato po svom šarmu i srednjovekovnim tvrđavama, sa svojom lepom morskom obalom napunjenom kafićima, barovima i tavernama. Plaža u Platamonu je zaštićena veštačkim lukobranom, tako da ovde nikada nećete videti velike talase, što čini ovo mesto idealnim za bezbednost Vaše dece.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Stari Panteleimon je malo planinsko mesto koje se nalazi na obroncima planine Olimp, nedaleko od Platamona. Ima predivan pogled na more, morsku obalu i na morska odmarališta. Stari Panteleimon je jedno od najlepših mesta u Pieriji; u ovom mestu možete iskusiti prave Grčke boje i Grčki duh. Ovde je dozvoljeno samo meštanima da voze kola, i zbog tog razloga nema mnogo automobila. Što se tiče posetilaca, oni mogu da se parkiraju van sela id a istraže ovo malo selo pešice id a posete lokalne taverne u kojima se služe lokalni specijaliteti, i sva ta jela se spremaju od povrća i mesa koji se u ovde uzgajaju. Takođe se i sprema hleb koji se posle poslužuje vruć.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Novi Panteleimon je malo mesto koje se nalazi u podnožju Olimpa. Ovo mesto se u mnogome razlikuje od Starog Panteleimona; kuće, prodavnice, taverne, pa čak i crkva je nedavno izgrađena. Ovo mesto je idelno za kupovinu nekretnine ako preferirate miran način života.

Nei Piori je malo selo koje se nalazi na 43 km od Katerinija, in a krejnjem je jugu Pierie. Mesto je poznato po svojoj plaži koja se pruža na 5 km i svake godine dobija “Plavu zastavu” od EU za svoju čistoću.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

 

Olmpiaki Akti (ili Olimpijska obala) je još jedno mesto koje se nalazi na 8 km od Katerinija. Njene lepe plaže,  lepi pejzaži i blizina Olimpunajviše privlače turiste. Selo ima dobro razvijenu turističku infrastrukturu; hoteli koji će zadovoljiti svačiji ukus, i brojni barovi, kafići i taverne koji služe hranu najboljeg kvaliteta.

Pored svih poznatih plaža, nudi još lepša mesta uz samu obalu kao što su Skotina, Makrialos, Mefoni, Grica i drugi, svi oni su redovno dobijali “Plavu zastavu” od EU za njihovu čistoću, lepotu i udobnost.

Недвижимость на Олимпийской ривьере

Dakle, kao što i sami vidite ovde možete doživeti čarobnu kombinaciju glasne i vesele atmosfere morskih odmarališta i harmonija Grčkih predela, zajedno sa inspirativnim morskim talasima Pierie. 

Prijava za Newsletter