Nekretnine Na Istočnom Peloponezu

Argolida je istočni region Peloponeza, sa administrativnim centrom u gradu Napfliu, prvom glavnom gradu Grčke. Moderni Napflion je jedan od najlepših gradova u Evropi, ali isto tako je i važna luka.

Ovaj deo Grčke ima veoma povoljnu i blagu klimu, i veoma je popularno turističko mesto tokom cele godine.

Grad Porto Heli, je mali primorski grad sa populacijom od 1900 stanovnika, i pripada Argolida Perfekturi. Ovaj šarmantni grad po svojoj lepoti i turističkim atrakcijama podjednako dobar kao i ostrva Egejskog i Jonskog mora. Zahvaljujući svojoj sofisticiranoj infrastrukturi i neverovatnoj lepoti ovog dela Grčke, koji poznat kao “Grčka rivijera”. Treba napomenuti da je Porto Heli popularna destinacija za odmor mnogih predstavnika međunarodne elite šou biznisa. Čak ni Španska kraljica Leticija ni Portugalski fudbaler Kristiano Ronaldo nisu mogli da odole njegovom luksuzu.

Ostrvo Speces se nalazi na samo 20 min vožnje od Porto Helia. Ovo mesto je poznato po modernism restoranima, barovima i glamuroznim noćnim klubovima, gde lako možete upoznati poznate ličnosti. Vlasnici luksuznih jahti i poznate ličnosti – oni koji još uvek nemaju nekretninu u ovom delu Grčke – više vole da ostanu ovde sa hotelom sa stogodišnjom istorijom, Posejdonom, koji upravo nedavno proslavio jubilej.

Još jedno mesto koje je vredno posetiti je Kilada. Ovo živopisno mesto se nalazi na 10 km od Porto Helia, na obali zaliva Argolik i poznato je po svojim ribljim specijalitetima, koji se svakodnevno poručuju od ribarskih brodova Sredozemnog mora.

Nedaleko od Porto Helia se nalazi mali zaliv – Verunda. Njeno ime potiše od Berberi pirata koji su koristili zaštićenu uvalu kao utočište od svojih progonitelja i prirodnih katastrofa. Oni kažu da je voda u ovim mestima termalna i lekovita.

Ako odlučite da kupite imovinu na Istočnom Peloponezu, među vašim komšijama može biti neka od svetskih Holivudskih zvezda. Mnogi od njih su toliko zaljubljeni u ovaj deo Grčke da nisu mogi da odole atrakcijama Istočnog Peloponeza, pa su kupili svoju nekretninu ovde. Na primer, Tom Henks je nedavno kupio kuću u Patmosu, pored Džulije Roberts. Šon Koneri je bio fasciniran Porto Helijem a Ron Atkinson u se svidelo ostrvo Andros. Lista je beskrajna it u ima mnogo poznatih imena, uključujući Brusa Vilisa, Harisona Forda, Kameron Dijaz, Toma Kruza.

Što se tiče poznatih ličnosti, koji će uskoro imati kuću u Grčkoj, lista je još veća. Zna se da Rasel Krou, Šakira, Sara Džesika Parker, Andželina Džoli i Bred Pit, Sofia Vergara, Džoni Dep, Goldi Hon i Kurt Rasel, Kejt Hadsson, Robert De Niro, Džon Travolta, Džerard Batler, Leonardo DI Caprio, Džon Bon Džovi, Hju Džekmen, Majkl Džordan, Dženifer Lopez, Mark Entoni i mnogi drugi, traže da kupe imovinu na ovoj obali.

U poslednjih nekoliko godina broj hotela i restorana na Istočnom Peloponezu stalno raste, infrastruktura se poboljšava, i sve to predstavlja aktivan razvoj ovog prelepog regiona.

Zahvaljujući Grekodom u, imate jedinstvenu priliku da steknete imovinu na Peloponezu, sa pogledom na kristalno plavo more i na živopisne pejzaže Grčke.

Grekodom ima svoju kancelariju na Peloponezu. Dolazak u Grčku preko info ture, u cilju izbora i kupovine nekretnine, biće Vam obezbeđena pomoć na Ruskom jeziku.

Prijava za Newsletter