Nekretnine u Atini i Atika . Prodaja i iznajmljivanje kuća, stanova , vila i vikendice .

Poluostrvo Atika se nalazi na jugo-istoku Centralne Grčke i to je najjužniji kontinentalni region u državi. Atika ima zapanjujuće raznolike pejzaže: moćne planine zajedno sa prelepom obalom i plažama. Mnogi istorijski spomenici se nalaze u ovom delu države: hram Posejdonu na Cape Sounionu, Maraton, drevni hram Demetru u Eleusisu.

Недвижимость в Афинах и в Аттике

Glavni grad poluostrva kao i cele države Grčke – Atina, grad drevne i slavne istorije. Danas je ova metropola srce privrednog i kulturnog života u zemlji. Milioni putnika i turista iz celog sveta dolaze ovde da posete brojne kulturne i istorijske spomenike, od kojih je najpopularniji Akropolj. Odatle možete uživati u predivnom pogledu na grad: beli krovovi, plavo nebo i more u daljini. Istorijski centar Atine je pun interesantnih mesta, muzeja i arheoloških nalazišta. Nikada nećete zaboraviti šetnju uskim ulicama starog grada u Monastiraki i Plaka okruga. Ovde možete probati nacionalnu kuhinju u udobnim malim restoranima ili kupiti suvenir. Grad ima mnogo pozorišta, kako zimskih tako i letnjih na otvorenom, kao i bioskopa. Svetli gradski noćni život je u punom zamahu u brojnim barovima, klubovima i diskotekama. Ljubitelji kupovine će uživati u modernim šoping centrima gde možete pronaći najveće Grčke i Svetske brendove. Govoreći o infrastrukturi grada, treba pomenuti i metro koji se smatra za jedan od najlepših na svetu. Centralne stanice čak imaju i štandove sa muzejskim eksponatima.

Недвижимость в Афинах и в Аттике

Južni deo Atine je Pirej. Nekada je bio nezavistan grad, a sada se smatra delom Atine. Pirej ima mnogo lepih šetališta pored obale mora sa dosta barova, kafića, restorana i taverni koji nude svojim gostima svežu ribu, morske plodove uz prelep pogled na more. Ova oblast je popularna po svojoj luci koja je najveća u Evropi i treća najveća na svetu. Svaki dan brodovi iz ove luke odlaze na mnoge destinacije.

Najatraktivniji deo za kupce nekretnina je uz morsku obalu, počevši od od oboda prestonice (Kavuri, Vuljagmeni, Varkiza) kroz Lagonisi i Saronidu pa do Lavrije. Ako preferirate hladni šumski vazduh i prelepe pejzaže, onda je Vaša najbolja opcija Istočna Atika. Međutim, Zapadna Atika je takođe popularno mesto, na primer, oblast Kineta koja se nalazi na samoj obali mora i okružena borovom šumom na severu.

Prijava za Newsletter