Dokumenti Za Vizu

Dokumenta potrebna za dobijanje Grčke vize

Višestruki ulaz- Šengen viza i boravišna dozvola za vlasnike nekretnine u Grčkoj.

Iako je kupovina nekretnine u završnoj fazi, nakon što je ugovor o prenosu potpisan, kupac ima pravo na više ulazaka-Šengen visa. Ova viza mu daje pravo da poseti Grčku i druge zemlje Šengen zone dokle god viza važi.

Ova viza važi za jednu godinu i može se obnavljati svake godine. To daje pravo vlasniku imovine i njegovoj porodici da ostane u Grčkoj i u drugim zemljama Šengena ne duže od 180 dana u godini.

Zahtev za vizu se podnosi u konzulatu zemlje boravišta klijenta. Takođe, možete ovlastiti i advokate Grekodom Development a u Moskvi da uradi za Vas. Oni će završiti sve potrebne procedure u vezi sa podnošenjem zahteva za boravišnu dozvolu ili za dobijanje vize. Sve što treba da uradite jeste da pošaljete sve overene dokumente i da ovlastite našeg advokata da deluje u Vaše ime. Usluga za podnošenje zahteva iznosi 100 €.

Dokumenti dostavljeni  u Grčkom konzulatu u Moskvi zajedno sa vizom:

  • Kopija ugovora o Kupoprodaji nekretnine
  • Pozivno pismo ( za lica koja ne poseduju imovinu u Grčkoj; nije potrebna posebna forma pisma )
  • Overeno punomoćje čime se daje punomoćje članu naše kompanije da završe sve formalnosti oko vize
  • Podnosimo zahtev za vizu za jednu godinu (za vlasnike nekretnine) i na 6 meseci (za posetioce)

 

Za zaposlene u Rusiji:

  • Formular za prijavu
  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija narednih stranica pasoša; stranica u vezi sa biografijom i sa registtracijom podnosioca
  • Dokaz o zaposlenju (potpisana i pečatirana izjava o zaposlenju, koja sadrži adresu i broj telefona poslodavca, položaj i plata podnosioca zahteva)

Za samozaposlene:

  • Formular za prijavu
  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija narednih stranica pasoša; stranica u vezi sa biografijom i sa registtracijom podnosioca
  • Kopija sertifikata individualnog biznisa, kopija iz registra poreskih obveznika, i bilans uspeha izdat od strane poreskog tela. U slučaju da koristi svoj lični pečat, zapečaćena izjava o zaposlenju.

 

Za penzionere i nezaposlene:

  • Formular za prijavu
  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija narednih stranica pasoša; stranica u vezi sa biografijom i sa registtracijom podnosioca
  • Kopija penzionerske kartice
  • Sponzorsko pismo od bliskog srodnika podnosioca prijave, kopija dokumenta koji dokazuje srodstvo, izjava o zaposlenju rođaka sponzora, ili izjava banke podnosioca zahteva sa saldom na računu ne manje od 30 000 rub.

U slučaju maloletnika (ispod 18 god sa ličnim pasošom)

  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza (ako ih ima)
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija iz matične knjige rođenih
  • Originalna izjava izdata od strane škole maloletnika
  • Sponzorsko pismo od bliskog srodnika maloletnika, kopija dokumenta koje pokazuje srodstvo, izjava srodnika o zaposlenju ili izvod iz banke.

 

Za maloletnike koji putuju sa jednim roditeljem:

  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza (ako ih ima)
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija iz matične knjige rođenih
  • Originalna izjava izdata od strane škole maloletnika
  • Sponzorsko pismo od bliskog srodnika maloletnika, kopija dokumenta koje pokazuje srodstvo, izjava srodnika o zaposlenju ili izvod iz banke.
  • Saglasnost od drugog roditelja i kopija pasoša (stranice koje sadrže biografiju i registraciju)

 

U slučaju da maloletnik putuje bez pratnje roditelja:

  • Važeći pasoš plus Xerox kopija prve strane i svih Šengenskih viza (ako ih ima)
  • 2 fotografije u boji (3.5x4.5mm ili 3x4mm)
  • Xerox kopija iz matične knjige rođenih
  • Originalna izjava izdata od strane škole maloletnika
  • Sponzorsko pismo od bliskog srodnika maloletnika, kopija dokumenta koje pokazuje srodstvo, izjava srodnika o zaposlenju ili izvod iz banke.
  • Saglasnost oba roditelja (koje sadrži ime osobe u pratnji maloletnika) i kopija pasoša (stranice koje sadrže biografiju i registraciju )

 

*U slučaju da vlasnik nekretnine ne putuje, samo presentuje kopiju naslovne strane pasoša; ukoliko putuje i ima validnu vizu, pokazuje i kopiju vize.