Kula Rivijera, visoka 200 metara počeće da se gradi 2022. (projekat Ellinikon)

Riviera Tover je stambena visoka zgrada koju će u Elinikonu graditi razvojna kompanija Lamda Development. Projekat, u koji će biti uloženo 350 miliona evra, počeće da se realizuje do kraja godine - investitor je dobio sve potrebne dozvole. U svom govoru na temu kule, Odisej Atanasiju, generalni direktor kompanije, istakao je da će prema planu do 30. marta 2026. godine prvi vlasnici nekretnina u Rivijeri dobiti ključeve i moći će da se usele. I sve to uprkos činjenici da će prvih nekoliko spratova giganta od 200 metara početi da se grade tek 2023. godine.

Događaju posvećenom pokretanju projekta Rivijera kula prisustvovao je premijer Grčke. Kirijakos Micotakis je u potpunosti podržao inicijativu, napominjući da će Rivijera u budućnosti moći ne samo da privuče domaće investicije u Elinikon, već će imati i pozitivan uticaj na rast turističkog sektora.

Kirijakos Micotakis je na događaju govorio ne samo o izgledima, već i o posledicama „velike izgradnje“ u Elinikonu. Dakle, prema njegovim rečima, projekat je, već u fazi pokretanja, uticao na cene na tržištu nekretnina u toj oblasti - cene kuća su naglo porasle. Stoga, kako bi što više ljudi imalo priliku da se nastani u južnim predgrađima Atine, uskoro će biti pokrenut sistem subvencija Lamda Development-a i banaka u obliku ugovora o produženom kreditu. Ko će i pod kojim uslovima imati pravo na subvenciju, prerano je govoriti – mnoge varijable još nisu jasne i treba ih dalje razvijati.

Nije iznenađujuće da je interesovanje za obećani program subvencija prilično veliko. Činjenica je da je već postalo poznato koliko će koštati kvadrat u novoj zoni - u fazi preliminarne prodaje govorimo o iznosu od 5-6 hiljada evra po kvadratnom metru. Naravno, kako se teritorija nekadašnjeg Atinskog aerodroma bude gradila, cena će rasti srazmerno razvoju infrastrukture.

Za četvrti kvartal 2022. godine poznato je da će pored tornja Rivijera od 200 metara, u Elinikonu biti izgrađeno najmanje hiljadu stanova. Najveća koncentracija stambenih objekata, prema projektnoj dokumentaciji, planirana je na prostoru iznad Posejdonosove avenije. Glavni investitor ove oblasti, Lamda Development, ozbiljno je prihvatio transformaciju ne tako prosperitetnog dela predgrađa glavnog grada u moderno primorsko odmaralište sa modernim objektima i svime što je neophodno kako za udoban život tako i za nezaboravan odmor.

„Velika izgradnja” u Elinikonu je u punom jeku i ne planira da se završi uskoro, iako cena nekretnina u okolini stalno raste, interesovanje investitora ne jenjava, jer je najavljenih 5-6 hiljada evra po kvadratu sasvim uporedivo sa cenama u mnogo udaljenijim predgrađima grčke prestonice. . Osim toga, stranci koji žele da kupe nekretninu u Grčkoj aktivno su zainteresovani i za objekte u izgradnji u Elinikonu.

Zvanična veb stranica projekta: theellinikonrivieratower.com

Prijava za Newsletter