Putovanje po Grčkoj biće još lakše za putnike Emirata

Zahvaljujući Codeshare sporazumu između Emiratesa i AEGEAN-a koji je stupio na snagu pre samo nekoliko dana, kupci avio-prevoznika iz Dubaija moći će da lete na jednoj karti do još osam grčkih gradova: Solun, Krf, Rodos, Iraklion, Mikonos, Aleksandropolis, Tira i Hanija.

Od jeseni 2022. godine stupa na snagu sporazum o codeshare partnerstvu potpisan ranije između jedne od najvećih svetskih avio-kompanija Emirates i Egean Airlines S.A., lidera u vazdušnom saobraćaju u Grčkoj. Deljenje koda će omogućiti avio-prevozniku UAE da opslužuje paralelno sa lokalnom avio-kompanijom  na osam destinacija unutar zemlje od aerodroma u Atini. Zahvaljujući tome, rezervacija mesta na letovima do destinacija kao što su Solun, Krf, Rodos, Iraklion, Mikonos, Aleksandrupolis, Tira i Hanija biće mnogo lakša. Štaviše, često leti će imati koristi od partnerstva zbog unifikacije pravila o prtljagu.

Pored činjenice da će codeshare pojednostaviti letove unutar Grčke, AEGEAN će ove jeseni početi da opslužuje liniju Atina-Dubai-Atina. Već sada možete lako rezervisati letove unutar Grčke i iz Grčke za Ujedinjene Arapske Emirate na zvaničnim veb stranicama Emiratesa i Aegean Airlines S.A. a preko akreditovanih turističkih agencija obe zemlje.
 
U oktobru će kod-šer sporazum proširiti mogućnosti letova ne samo između Grčke i UAE, već i iz Atine za Evropu i Sjedinjene Američke Države. Konkretno, Emirates i AEGEAN će zajednički leteti za Beograd, Bukurešt, Napulj, kao i za aerodrome u Njujorku. Džon F. Kenedi i Njuark. Prema podacima iz otvorenih izvora, rute će opsluživati avioni Boeing 777.

Od avgusta 2022. Emirates Boeings već obavlja 12 letova nedeljno iz Atine. Što se tiče code-share destinacija, trenutno rade na koordinaciji i dobijanju regulatornih odobrenja. Kada formalnosti budu rešene, Emirates će učiniti još jedan korak ka neospornom svetskom liderstvu u organizovanju redovnog vazdušnog saobraćaja između i unutar kontinenata. Dakle, uzimajući u obzir ugovore kompanije i međunarodna partnerstva, mapa destinacija Emirata pokriva 5 kontinenata, što je moguće upotpuniti. Ono što je važno jeste da, uz ovako veliki broj odredišta, usluga ostaje konstantno na visokom nivou, čak i kad je obavljaju nekih prilično poznati partneri.

Prijava za Newsletter